Ekstra Bladet

Slovakiet: Kampen er vaerdiløs

Res kolleger i vores nabolande, viser en rundtur

- FOTO: AP tch@eb.dk

eksler synspunkte­r ud tuation, og vi har jo ikøkonomi som Tysknd og Italien. r at finde en rimelighed or der skal også bruges or eksempel traenerud–

Dialogen er konstrukti­v, og vi møder forståelse. Spillerne ved jo også, at landsholde­t kan vaere deres genvej til de store klubber i udlandet, og de har en stolthed ved at repraesent­ere landsholde­t.

Selv ikke en superstjer­ne som Zlatan Ibrahimovi­c og hans personlige sponsoraft­aler har skabt uro.

– Vi har ikke haft den type konflikter – og nej, heller ikke omkring Zlatan. Vi har faktisk aldrig diskuteret den slags. Vi møder respekt, forståelse og rimelighed. Slovakiets cheftraene­r, Jan Kozak, regner ikke med at få noget udbytte ud af dagens landskamp mod Danmark, som på grund af konflikten mellem DBU og Spillerfor­eningen kommer til at stille med sekundaspi­llere.

– Det er deres problem, og de må løse det. Men hvad er meningen med, at de kommer her? Vil de få en bøde eller få problemer med UEFA? Hvornår spiller de (de normale landsholds­spillere, red.) igen?

– Kampen giver os intet, men vi bliver nødt til at spille kampen. Hvis vi havde vidst det her tidligere, så kunne vi have forberedt os bedre på den naeste kamp. Det er en maerkelig situation, siger Jan Kozak på et pressemøde.

Selvom Danmarks hold kommer til at bestå af spillere fra 1. og 2. division samt futsalland­sholdet, ser Kozak ikke nogen grund til at aendre på Slovakiets tilgang til kampen.

Selvom det ikke bliver en optimal forberedel­se til holdets Nations League-kamp mod Ukraine på søndag, har han brug for at se flere spillere an efter tre måneder uden en slovakisk landskamp.

– Jeg tager ikke hensyn til Danmarks hold, vi fokuserer kun på os selv i kampen. Vi så frem til at møde et staerkt dansk hold, som var med til VM, og det var også det, fansene var sat op til.

– Jeg kender ikke Danmarks nye hold og styrken af det, det må vi tage, når vi har flere informatio­ner om det danske hold, siger Kozak.

Skrtel: Underlig nyhed

Landsholds­anfører Martin Skrtel betragter kampen mod de danske sekundaspi­llere som en opvarmning­skamp.

– Det er en ny situation for alle. Jeg tror ikke, nogen har vaeret i den her situation før. Vi ved, at vi skal fokusere på de naeste to kampe, den mod Danmark og den mod Ukraine

– Kampen mod Danmark er en opvarmning­skamp til kampen mod Ukraine. Vi har ikke set hinanden i lang tid, og derfor har vi ting, vi skal traene i kampen mod Danmark, og derfor er kampen vigtig, siger Skrtel.

Han kalder det en ’underlig nyhed’, at Danmark stiller op med sekundaspi­llere, som vil få deres livs oplevelse.

– Det bliver en stor oplevelse for dem at spille mod spillere som Stanislav Lobotka og Marek Hamsík. Det bliver en god kamp for dem, vi kan ikke gøre så meget.

– Vi kan ikke aendre på, at de andre danske spillere ikke kommer, vi må acceptere det, og så må vi se, hvordan kampen forløber. Det er meget underligt for mig, siger Skrtel.

 ?? FOTO: AP ?? Lader fødderne taleRundt omkring i Europa undrer man sig over konflikten i Danmark. Her kaemper Englands Raheem Sterling med sveriges Ludwig Augustinss­on ved VM.
FOTO: AP Lader fødderne taleRundt omkring i Europa undrer man sig over konflikten i Danmark. Her kaemper Englands Raheem Sterling med sveriges Ludwig Augustinss­on ved VM.
 ??  ?? – Det er meget underligt for mig, siger Martin Skrtel.
– Det er meget underligt for mig, siger Martin Skrtel.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark