Ekstra Bladet

Ville draebe tidligere tv-vaert

Jagtede kvinde i to år og forsøgte at køre hende ned bagfra

- TORBEN RASK tr@eb.dk

En 24-årig mand blev i går ved Retten i Århus idømt anbringels­e på psykiatris­k afdeling på ubestemt tid for forsøg på manddrab mod en dengang 43-årig kvinde i januar 2018.

Retten fandt det bevist, at den 24-årige tidligt om morgenen 10. januar i år bevidst kørte ind i den 43-årige kvinde med sin bil. Påkørslen havde vaeret planlagt laenge og skete, da hun kom gående på fortovet på Sønderhøj i Viby ved Aarhus på vej til sit arbejde.

Hensigten var at slå kvinden ihjel. Ved påkørslen pådrog hun sig blandt andet brud på lårbenskno­glen og andre mindre alvorlige kvaestelse­r.

Den påkørte kvinde er tidligere tv-vaert, men arbejder nu i en dansk virksomhed. Hun har i to år vaeret forfulgt og generet af den 24-årige mand, som har et gaeldende polititilh­old af fem års varighed mod at opsøge hende efter adskillige tilfaelde af blufaerdig­hedskraenk­elser og chikane.

I grundlovsf­orhøret dagen efter påkørslen erkendte den 24-årige gerningsma­nd åbent, at han havde til hensigt at draebe kvinden ved at køre hende ned med sin bil.

Opsporede offers bil

Ifølge retsbogen havde han opsporet, hvilken bil hun kørte i og bilens nummerplad­e. Da kvinden ankom til sit job og havde parkeret, kørte han direkte mod hende bagfra med så høj fart, at bilens forrude blev knust ved påkørslen.

Efter påkørslen kørte den 24-årige vaek fra stedet, men da bilen var punkteret på grund af kørslen op over fortovet, nåede han ikke langt, inden han blev anholdt af en politipatr­ulje.

Ekstra Bladet var i dagene efter påkørslen i kontakt med den tidligere tv-vaert, men hun ønskede ikke at udtale sig og vil gerne forblive anonym. Hun var på det tidspunkt sygemeldt, og både på hendes nuvaerende og tidligere arbejdspla­ds har kollegerne fået forbud mod at udtale sig til pressen.

Kraenkelse

Den 24-årige mand blev – ud over forsøg på manddrab – også dømt for at bryde tilholdet. Sidste år fik han 4000 kroner i bøde for kraenkelse af sit offers blufaerdig­hed og senere på året yderligere en bøde for at sende sms’er til hende.

Ved onsdagens domsafsige­lse blev han frakendt sit kørekort ubetinget i tre år.

Den 24-årige naegtede sig skyldig og ankede dommen til landsrette­n. En kovending i forhold til sin erkendelse om at ville draebe kvinden ved grundlovsf­orhøret i januar.

– Det står enhver frit for at aendre opfattelse og få landsrette­n til at vurdere, hvorvidt dommen for forsøg på manddrab er korrekt, siger anklager hos Østjylland­s Politi Rosa Pape til Ekstra Bladet.

 ?? FOTO: ANITA GRAVERSEN ?? Det var her ved byretten i Aarhus, at den 24-årige mand i går fik faengsel for at påkøre en kvinde, som han gennem laengere tid havde stalket.
FOTO: ANITA GRAVERSEN Det var her ved byretten i Aarhus, at den 24-årige mand i går fik faengsel for at påkøre en kvinde, som han gennem laengere tid havde stalket.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark