Ekstra Bladet

Fremtiden er - Leth

-

Chris Anker Sørensens ’nye liv’ kommer til at foregå på det cykelhold, han er medejer af – og som fra 2019 bliver prokontine­ntalhold. Men han håber bestemt på at fortsaette som ekspert på TV2, og det er såvel stationen som seerne med garanti lykkelige for.

– Jeg braender for det og vil helst fortsaette med det, til jeg bliver pensionist. Men man ved jo aldrig …

– Hvor gammel er det lige, Jørgen Leth er?

– Han er jo 80.

– Så du har da omkring 50 år endnu …

– Ha, ja der er lidt at give af.

– I er ikke helt ens. Romantiker­en og praktikere­n …

– Ja, han ser kunsten, og jeg er nok lidt mere jordbunden. – Du kan faktisk kunsten, vel?

– Jeg er lidt mere … altså, det er jo bare en sport, jeg elsker, med folk der sidder i noget meget taet tøj med barberede ben, kører alt hvad de kan, smadrer hinanden – og engang imellem får noget blod på sig.

Skabte interessen

ikke se – Men samtidig ER det fascineren­de, fordi det er gladiators­port, og man ved sgu aldrig, hvad der sker. Men decideret kunst … Jo, altså, en eller anden form for kunst er det jo, og Jørgen Leths poesi er jo fantastisk, siger Chris Anker Sørensen.

– Jeg elsker at høre på ham, og han har jo også vaeret den, der sammen med Jørn Mader i sin tid betød, at jeg blev interesser­et i cykelsport. Derfor er jeg meget beaeret over at vaere en del af det team – bare det at sidde og snakke med ham. Ikke mindst, når vi har en diskussion, og han sidder og lytter til, hvad jeg mener om cykelløbet. Det er jo helt vildt.

– Jørgen Leth er virkelig oppe på en piedestal, og ham skylder alle danske cykelrytte­re en stor tak. Hvis det ikke var for ham, havde interessen slet ikke vaeret så voldsom, og så havde mit hold heller ikke eksisteret, for ingen sponsorer havde gidet smide penge efter det. toft

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark