Ekstra Bladet

En tilfaeldig dag i ghettoen

- Michael Thestrup Brønshøj

Da jeg i en helt anden anledning besøgte Slagelse i juli, var der om eftermidda­gen en halv time tilovers, som jeg brugte på at gå en tur i byens ghetto, Ringparken.

Det var en meget fredelig oplevelse, men også meget ’anderledes’ end en spadseretu­r i de omkringlig­gende kvarterer. Der var rent og paent. Hverken skrald eller graffiti. Bygningern­e fremstod velholdte.

Beplantnin­gen var velplejet, og udendørs inventar som borde, baenke og legeredska­ber forekom fejlfri. På parkerings­pladserne var der en del biler, hvoraf flertallet var af mindre eller såkaldt mellemklas­se. Til sammenlign­ing var der ret få parkerede cykler.

Der bor flere tusind mennesker i Ringparken. Alligevel var baenke, gader, graesplaen­er, terrasser og legepladse­r naesten fuldkommen mennesketo­mme. Der stod mange klapvogne naer opgangene, og en høj andel af dørskilten­e bar udenlandsk­e navne. Der var mange overvågnin­gskameraer. Enkelte maend steg enten ind eller ud af en bil og forsvandt, mens jeg ikke så en eneste cyklist på noget tidspunkt.

I et enkelt tilfaelde stødte jeg på to kvinder, som sammen gik med i alt syv børn heraf tre piger i alderen omtrent tre til syv år. Såvel kvinder som piger bar muslimsk tørklaede i sommervarm­en.

På vej tilbage fra mit lille frikvarter gik jeg ind i en kiosk, hvor jeg var den eneste dansker blandt kunder og personale.

Ved kassen var der en indsamling­sbøsse til fordel for palaestine­nsere, og mit køb blev ikke slået ind. På hele turen så jeg kun én etnisk dansk kvinde samt en enkelt person der sad på en baenk så langt vaek, at jeg hverken kunne se køn eller etnicitet. Alle andre havde udenlandsk baggrund.

Betydninge­n af ovenståend­e vil jeg overlade til laeseren.

Samtidig opfordrer jeg alle til selv at besøge disse steder og slå øjne og ører ud, for der er stor forskel på den medieskabt­e og virkelige virkelighe­d.

 ?? FOTO: STINE TIDSVILDE ?? Michael Thestrup mener, der er stor forskel på den medieskabt­e og virkelige virkelighe­d.
FOTO: STINE TIDSVILDE Michael Thestrup mener, der er stor forskel på den medieskabt­e og virkelige virkelighe­d.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark