Ekstra Bladet

Prins Henriks sidste ønsker er opfyldt

-

Prins Henriks to sidste ønsker er blevet opfyldt, oplyser kongehuset.

En del af prinsens aske er nedsat i en urne i den private have på Fredensbor­g Slot, mens den anden del er spredt i danske farvande.

Kongefamil­ien var ved begge lejlighede­r samlet, oplyser kongehuset.

Yderligere detaljer betragter kongehuset som private, og derfor er der ikke flere oplysninge­r om spredninge­n af asken.

Prins Henrik blev bisat i februar i år, og det blev dengang meddelt, at det var hans ønske, at han ville blive kremeret.

På et pressemøde i midten af august fortalte dronning Margrethe, at prinsens aske ikke var spredt endnu.

– Det kommer til at ske, men vi har ikke gjort alting, sagde dronningen til pressen, som hun mødte på Château de Cayx i Sydvestfra­nkrig, hvor hun jaevnligt opholdt sig sammen med prins Henrik.

Det vakte stor opsigt både i Danmark og internatio­nalt, da prins Henrik i august 2017, at han ikke ønskede at blive stedt til hvile ved siden af dronning Margrethe i Roskilde Domkirke, som traditione­n ellers foreskrive­r.

På pressemøde­t i august fortalte dronningen, at hun acceptered­e sin mands sidste ønsker.

– Han var jo et frit menneske, og det var hans beslutning. Det acceptered­e jeg jo, sagde dronningen. /ritzau/

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Prins Henrik sov stille ind 13. februar 2018 på Fredensbor­g Slot, 83 år gammel. Det skete efter flere ugers indlaeggel­se på Rigshospit­alet.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Prins Henrik sov stille ind 13. februar 2018 på Fredensbor­g Slot, 83 år gammel. Det skete efter flere ugers indlaeggel­se på Rigshospit­alet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark