Ekstra Bladet

ET TAK HAVDE VAERET PÅ SIN PLADS

- GISLE THORSEN gisle@eb.dk

Daniel Holm skal op at haenge på landsholds­vaeggen i Skovshoved.

Ikke siden 1960 har skovserne haft en landsholds­spiller, men nu kommer Daniel Holm i fint selskab med blandt andre tidligere landstraen­er Kurt ’Nikkelaj’ og Atalanta-bomberen Poul ’Rassi’ Rasmussen, der i 1949 skrev historie ved at blive den første seriespill­er på landsholde­t.

I denne uge er der blevet føjet flere seriespill­ere til listen, og der er blevet sagt tillykke mange gange.

Daniel Holm fik også et tillykke fra Mathias ’Zanka’ Jørgensen på Twitter, da han på det sociale medie skrev om sin debut på Alandshold­et.

– Jeg taenker, at det må stå for ’Zankas’ egen regning. Jeg er jo ikke dum og kan godt se, at det er ironisk ment.

– Men jeg håber, at han om halvandet år, når Danmark har kvalificer­et sig til EM, retter sin lykønsknin­g til en tak. Det ville vaere på sin plads, siger Daniel Holm til Ekstra Bladet.

Kaldt skruebraek­ker

Havde DBU ikke fået skrabet et hold sammen til testkampen i Slovakiet, var hammeren fra UEFA faldet.

I yderste konsekvens var Danmark blevet smidt ud af EM-kvalifikat­ionen, men landsholds­vikarerne fra 2. division og serierne sørgede med deres indsats for, at det scenarium trods alt ikke kom i spil.

– Når røgen har lagt sig, tror jeg, at det går op for folk, hvad vi har sørget for. Jeg kan da også se, at Lasse Schöne siger, at han er glad for, at vi stillede op, siger Daniel Holm.

Langtfra alle har det dog som Schöne. Daniel Holm er blevet kaldt skruebraek­ker og har fået at vide, at han skal huske benskinner.

– Langt de fleste har vaeret positive, men der har vaeret den med benskinner­ne. De fleste af de negative kommentare­r er dog kommet fra folk, jeg ikke kender, eller fra anonyme profiler.

Stemningen er vendt

Den 23-årige angriber er pavestolt over sin landskamp, men glaede er ikke første ord, han kommer på, når han skal beskrive, hvordan han har det efter efter fodboldkar­rierens største oplevelse.

– Jeg er meget lettet over, at folk har taget det så positivt. Jeg fornemmer, at stemningen er vendt, men det haenger nok også sammen med, at vi gjorde det så godt

– Havde vi tabt 18-0, havde reaktionen nok vaeret en anden, griner Daniel Holm, der har en fortid som talent i Brøndbys Superliga-trup.

Dengang var han medlem af Spillerfor­eningen, men er nu udmeldt og har ikke hørt fra sin tidligere fagforenin­g i de hektiske dage.

Nu gaelder det AB

Nu er hverdagen så småt ved at indfinde sig for Skovshoved­s seneste landsholds­spiller. Søndag står den på 2. division mod AB i Gladsaxe.

– Det bliver noget af en omvaeltnin­g. Fra at vaere med i verdens største cirkus til at skulle spille i 2. division igen, men det er fedt.

– Jeg glaeder mig og regner staerkt med, at der er mål i mig mod AB, siger Daniel Holm, der blandt sine holdkammer­ater udelukkend­e har fået opbakning:

– De har ønsket mig tillykke. Helt oprigtigt. Og klubben har også vist sin store opbakning hele vejen igennem og sagt, at vi skulle gøre, hvad vi følte for.

– Derfra har der ingen sure miner vaeret.

Når røgen har lagt sig, tror jeg, at det går op for folk, hvad vi har sørget for

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Pavestolt– Jeg kan da også se, at Lasse Schöne siger, at han er glad for, at vi stillede op, siger Daniel Holm.
FOTO: LARS POULSEN Pavestolt– Jeg kan da også se, at Lasse Schöne siger, at han er glad for, at vi stillede op, siger Daniel Holm.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark