Ekstra Bladet

Ung bilist skyld i venindes død med 180 km/t

-

En ung kvinde var skyld i, at hendes 17-årige veninde i marts mistede livet, mens to andre kom alvorligt til skade.

Det har Retten i Odense mandag slået fast. Hun straffes med 30 dages betinget faengsel, 30 timers samfundstj­eneste og et kørselsfor­bud.

Den 19-årige kvinde har valgt at modtage dommen, som hun ifølge sin forsvarer, Linda Christense­n, er tilfreds med.

– Hun er lettet. Det har vaeret en tung byrde at have forårsaget en venindes død og to andres svaere skader.

Haendelsen skete 6. marts, hvor den unge kvinde sad bag rattet i den sorte Opel Zafira, da hun med høj fart bragede ind i en bilkø på Fynske Motorvej ved Aarup.

Med i bilen var fire af kvindens veninder, og tre af dem kom alvorligt til skade i sammenstød­et.

Blandt dem var en 17-årig pige, som efter ulykken blev bragt til Odense Universite­tshospital, hvor hun senere samme dag døde med sine pårørende omkring sig.

En anden passager braekkede hånd, hofte og baekken, mens den sidste fik et brud på en nakkehvirv­el, en ryghvirvel og højre lårben.

Højttaler i hånden

Den unge bilist havde kørt for hurtigt. Ifølge anklagemyn­digheden viste speedomete­ret knap 180 kilometer i timen, mens den unge kvinde holdt en trådløs højttaler i højre hånd.

Uopmaerkso­mheden og den meget høje fart betød, at der var tale om saerligt skaerpende omstaendig­heder, som skulle føre til mellem 16 og 18 måneders faengsel til kvinden, mente anklager Lisbet Høiberg.

Men det var enig i.

– Du har kørt for hurtigt, du har vaeret uopmaerkso­m, og du har ikke holdt afstand. Og så opdagede du det (at der retten ikke var kø, red.) for sent, sagde retsforman­den om ulykken ifølge Fyens.dk.

Harme

Dommen vakte harme blandt tilhørerne i retslokale­t, hvor der blandt andre sad to veninder, som var passagerer i bilen, skriver Fyens.dk.

De fortalte under retssagen, at kvinden kørte alt for staerkt, og at hun ikke lyttede, da de bad hende saenke farten.

/ritzau/ Børn af indvandrer­e, som vokser op i udsatte boligområd­er, skal laere dansk lige så tidligt som etnisk danske børn. Derfor skal de have et laeringsti­lbud, som skal støttes af foraeldren­e.

Det siger børne- og socialmini­ster Mai Mercado (K), som mandag besøgte Børnehuset Granparken i Vollsmose i Odense med integratio­nsminister Inger Støjberg (V).

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark