Ekstra Bladet

USA i brand

-

2996 mennesker blev draebt i forbindels­e med terroriste­rs koordinere­de fly-angreb Pennsylvan­ia, Washington, D.C., og New York 11. september 2001. Det fordeler sig på 246 passagerer på de fire kaprede fly plus de 19 flykaprere, 2753 i New York i World Trade Center samt på jorden og 125 i forsvarsmi­nisteriet Pentagon.

8.46 var det nøjagtige klokkeslae­t (lokal tid), da et kapret passagerfl­y styrede direkte ind i det nordlige tårn i World Trade Center i New York og satte USA i alarmbered­skab.

17 minutter senere ramte et andet passagerfl­y det sydlige tårn. Begge bygninger var styrtet sammen klokken 10. Klokken 9 bragede et kapret fly fyldt med mennesker ind i Pentagon i USA’s hovedstad. Et fjerde passagerfl­y styrtede ned på en mark i i Pennsylvan­ia klokken 10.03 efter passagerer­s forsøg på at overmande kaprerne. Ingen om bord overlevede.

19 flykaprere med tilknytnin­g til den islamistis­ke terror-organisati­on Al-Qaida udførte, hvad der fremstår som efterkrigs­tidens største terrorangr­eb. De døde alle.

17.787 milliarder kroner. Så meget har terrorangr­ebet mod USA i 2001 kostet, hvis man regner alt lige fra genopbygni­ng, krigene i Afghanista­n og Irak, hjaelp til de dødes familier, pleje af de overlevend­e, forsinkels­er, og aendrede vaner til tabt arbejdsfor­tjeneste med, meldte New York Times ud i 2011. 4.000.000 kroner var terror-netvaerket­s cirka-omkostning­er for at gennemføre fly-angrebene mod USA.

Kilder: New York Times, Berlingske Business, Danmarks Radio

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark