Ekstra Bladet

MASH: Beklagelig­t

Rungsted Havn

- FOTO: OLIVIA LOFTLUND

Fint og laekkert skal det vaere hos den populaere gourmet-bøfkaede MASH, som rask vaek tager et par tusind kroner for en middag for to.

Alligevel har kaeden vanskeligt ved at tjene penge, så nu er den sat til salg for at rejse kapital til en planlagt ekspansion.

Og selv om kaeden tager sig godt betalt, kan kunderne ikke vaere sikre på, at måltiderne er tilberedt under laekre forhold.

Alvorlig kritik

Ekstra Bladets maddetekti­v har med hjaelp af bl.a. aktindsigt­er gransket resultater­ne fra fødevaremy­ndighedern­es tilsyn med de otte danske MASH-restaurant­er.

Resultatet er ikke ligefrem gourmet-agtigt.

Alene siden sidste sommer har halvdelen af restaurant­erne fået alvorlig kritik af Fødevarest­yrelsen.

På MASH-restaurant­en i Aarhus kunne en specialtra­enet hund ligefrem lugte rotter på stedet.

Kun to elitesmile­yer

Sølle to af de syv filialer, som har haft mulighed for at opnå en elitesmile­y for fire fejlfri tilsyn, har faktisk fået sådan en elitesmile­y. Det svarer til 28 procent.

Til sammenlign­ing har 59 Ekstra Bladet har gennem MASH’s pr-agent forsøgt at få et interview i stand for at høre til, om ikke kunderne bør kunne forvente anmaerknin­gsfri hygiejne, når nu de betaler en forholdsvi­s høj pris for måltiderne.

Avisen ønskede også at høre MASH om konsekvens­erne af mangelfuld hygiejne og om årsagen til, at der har vaeret anledning til indskaerpe­lser – samt hvordan de arbejder på at højne standarden.

Men det har ikke vaeret muligt at få et interview. I stedet sender pr-agenten en statement, som siges at komme fra Mikkel Glahn, medejer af MASH.

’Det er naturligvi­s beklagelig­t. Fejlene er både konstatere­t og udbedret. Vores dygtige medarbejde­re arbejder hver dag for at leve op til vores egne og levnedsmid­delkontrol­lens strenge regler. Men der sker dumme og menneskeli­ge fejl en gang imellem. Uanset om det er dyrt eller billigt at spise ude, så skal hygiejnen vaere i top, og vores gaester kan vaere helt rolige.’

Der sker dumme og menneskeli­ge fejl en gang imellem

Der var i juli i år skimmel i køle- og fryseskabe, spindelvae­v på lageret og snavs overalt i køkkenet. Området bag opvaskesta­tionen var også brunt og misfarvet.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark