Ekstra Bladet

FAMILIEN KRAEVER ERSTATNING

Nigeriansk mand døde som følge af de skader, han blev påført under et slagsmål sidste år

- CAMILLA MARIE NIELSEN cama@eb.dk

Familien til en 43-årig nigeriansk mand kraever over 1,4 millioner kroner i erstatning for tabet af deres aegtemand og far efter en slåskamp i det indre København.

Det oplyste familiens bistandsad­vokat i går i Københavns Byret, hvor to maend på 40 og 35 år sidder anklaget for dødsvold mod manden.

Den 43-årige døde i oktober sidste år som følge af de skader, han blev påført under en natlig slåskamp foran karaoke-baren Sams Bar på Strøget.

En stump genstand

Ifølge politiet stod en 40-årig mand for de livsfarlig­e slag med en stump genstand mod offerets hoved, mens hans 35-årige kammerat forsøgte at holde tililende borte, så de ikke kunne afbryde volden eller komme offeret til hjaelp.

Derudover mener politiet, at den 35-årige rakte sin kammerat en flaske, som blev brugt under overfaldet.

Naegter sig skyldige

Begge tiltalte naegter sig skyldige. Til retten fortalte den 40-årige mand, at han ganske rigtigt kom op og slås med den 43-årige, men at der på intet tidspunkt blev brugt andet end de bare naevner.

– Havde jeg vidst, han var i livsfare efter slåskampen, så var jeg ikke stukket af. Jeg troede bare, det var en lille slåskamp, forklarede den 40årige tiltalte, der ligesom offeret har afrikansk baggrund.

Han fortalte videre, hvordan offeret tilsynelad­ende bestyrede en lyssky kokainforr­etning på barens badevaerel­se den pågaeldend­e aften, og at en kommentar fra den tiltalte fik situatione­n til at eskalere.

– Jeg havde ikke noget imod ham (offeret, red.), men han skulle bare lade vaere med at snyde folk, lød det fra den 40-årige til retten.

– Så det var ikke, fordi han var en konkurrent for dig på baren? spurgte sagens anklager Anders Larsson, hvortil den tiltalte bestemt svarede ’nej’.

Af overvågnin­g fra baren fremgår det, at sagens tiltalte og offeret den pågaeldend­e aften ved flere lejlighede­r besøgte barens toilet.

Fundet med kokain-kugler

Under anklageren­s forelaegge­lse kom det ligeledes frem, at offeret blev fundet med fire kugler kokain gemt i munden. Det voldsomme overfald efterlod offeret med blodudtrae­dninger i øjne og hjernevaev samt brud af midtervaeg­gen i begge øjenhuler.

På trods af genoplivni­ng foran vaertshuse­t blev den 43-årige erklaeret hjernedød ti timer senere. Den naermeste familie til den 43-årige var ikke selv til stede under gårsdagens retsmøde.

Men en faetter til offeret fortalte i går eftermidda­g, hvordan han forsøgte at komme offeret til undsaetnin­g under overfaldet.

– Han blev slået, mens han lå ned med ansigtet opad. Men en mand afholdt mig fra at komme taet på, så jeg kunne ikke se, om der blev slået med en flaske eller naever, lød det fra faetteren.

 ?? FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN ?? Overfaldet udspillede sig på et af de mest overvågede områder af Strøget, men alle politiets kameraer på straekning­en den pågaeldend­e aften var ude af drift på grund af en teknisk fejl.
FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN Overfaldet udspillede sig på et af de mest overvågede områder af Strøget, men alle politiets kameraer på straekning­en den pågaeldend­e aften var ude af drift på grund af en teknisk fejl.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark