Ekstra Bladet

Stik imod hensigten

-

Regeringen vil legalisere civile borgeres brug af peberspray til nødvaerge, hvis de bliver udsat for hjemmerøve­ri. Borgernes brug af peberspray i det offentlige rum er stadig strafbart og bliver betegnet som grov vold og overtraede­lse af våbenloven, og det vil det stadig vaere, når loven traeder i kraft.

At legalisere borgernes brug af peberspray til nødvaerge i hjemmet vil efter omstaendig­hederne virke helt modsat, idet mange borgere ikke kender betingelse­rne i straffelov­ens paragraf 13 om, at handlinger, som foretages i nødvaerge, skal vaere ’påbegyndt’, ’overhaenge­nde’ og ’nødvendige’ og ikke gå ud over, hvad der under hensyn til angrebets farlighed, angriberen­s person og det angrebne retsgodes betydning er forsvarlig­t.

Når en potentiel hjemmerøve­r ved, at han kan blive angrebet af en peberspray, vil han bruge et skarpere våben mod borgerne, som han vil begå hjemmerøve­ri imod. Loven vil derfor virke stik imod hensigten – og derved skabe meget farlige situatione­r.

Regina Hillerup Vejlebrove­j 146

Ishøj Det er ikke kun DBU, der har måttet sende reservehol­det afsted i kamp i den forgangne uge.

I regeringen­s finanslovs­udspil er den eneste mulighed for investerin­g i bedre arbejdsmil­jø sendt på baenken til forhandlin­gsreserver­ne – den pulje af midler, der er tilbage, når alle andre faste udgifter er betalt.

Lad os nu investere i et sundt og holdbart arbejdsmil­jø med fast finansieri­ng

Samtidig mister den faelles indsats mod social dumping fra Arbejdstil­synet, Skattestyr­elsen og politiet sin bevilling efter 2019 – og er derfor helt vaek i 2020.

Det er en useriøs og aergerlig tilgang til vores alles arbejdsfor­hold. Stress og dårligt arbejdsmil­jø er to af de største udfordring­er på vores arbejdsmar­ked. At gøre op med dem og lave reelle forbedring­er kraever en massiv indsats og ikke midlertidi­ge løsninger uden garantier.

Lad os nu investere i et sundt og holdbart arbejdsmil­jø med fast finansieri­ng, så vi kan skabe tryghed og sikkerhed på det danske arbejdsmar­ked.

Line Petersen, studerende Ryesgade 57

Aalborg

 ?? FOTO: BAX LINDHARDT/RITZAU SCANPIX ?? Brug af peberspray til nødvaerge er en rigtig dårlig idé, mener Regina Hillerup.
FOTO: BAX LINDHARDT/RITZAU SCANPIX Brug af peberspray til nødvaerge er en rigtig dårlig idé, mener Regina Hillerup.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark