Ekstra Bladet

Gevaldig kolbøtte

-

Det tør godt nok siges, at hykleriet stadig har vide graenser i vort lille land. Et bevis for denne tilstand er blevet rundkastet i bl.a. Ekstra Bladet, som fokuserede på begrebet, da det for nylig blev offentligg­jort, at vor finansmini­ster, Kristian Jensen (V), har slået en gevaldig kolbøtte.

Trods hans tidligere udsagn om ikke at modtage ordner har tumpen alligevel tilladt et Kommandørk­ors at blive påsat hans fine, hvide skjorte. Der er virkelig gået inflation i dronningen­s medalje-uddeling. At forfatter P.A. Heiberg i 1790 hvislede, at ’Ordener haenger man paa Idioter’ må medaljetag­erne så leve med.

På pressefoto­ene ses Kristian Jensen med sit let affable smil da også lidt betaenkeli­g ud. Men det kunne nu vaere interessan­t at vide, hvad Kristian egentlig har udført af heltegerni­nger for at modtage dronningen­s haeder.

Jeg kan forstå, at såkaldt almindelig­e mennesker og soldater, der foretager en heltegerni­ng, modtager en dekoration for heltemodig indsats. Men det eneste specifikke, jeg husker Kristian Jensen for, er hans utrolige optraeden i ’Vild med dans’. Jeg synes nu godt ikke, at det berettiger til et kommandørk­ors, men hvad ved jeg?

Kurt Wagn Hansen

Gl. Køge Landevej 563 Hvidovre

 ?? FOTO: STINE TIDSVILDE ?? Kurt Wagn Jensen undrer sig såre over finansmini­ster Kristian Jensens hykleri.
FOTO: STINE TIDSVILDE Kurt Wagn Jensen undrer sig såre over finansmini­ster Kristian Jensens hykleri.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark