Ekstra Bladet

Flere skal kunne blive praester

- FOTO: LARS KRABBE hq@eb.dk

Det bør vaere muligt for andre akademiker­e at kunne søge om at blive ansat som praester, hvis de gennemføre­r en saerlig teologisk overbyggen­de uddannelse.

Det anbefaler det såkaldte Praesteman­geludvalg, der har fremlagt et lovforslag for at imødekomme en mulig fremtidig mangel på praester.

Efteruddan­nelsen skal vaere mellem to og tre år lang og fungere som en overbygnin­g til en person, der i forvejen har en kandidatgr­ad. Jeg har ellers vaeret ganske godt underholdt af syvende saeson af ’Klovn’, selv om konceptet bestemt ikke er praeget af den store fornyelse for nu at sige det diplomatis­k. Men sidste uges afsnit var nok det hidtidige lavpunkt i samtlige saesoner. Det var ganske enkelt elendigt.

Det betyder jo så også, at det naesten kun kan gå fremad her i femte afsnit. Og det gør det da også. Med meget små skridt. Men der var da enkelte scener, hvor man trak en smule på smilebånde­t. I denne tynde sammenhaen­g har en smule også ret.

Synd og skam

Visse af optrinnene havde muligvis virket sjovere, hvis de havde fundet sted i tidligere saesoner, eksempelvi­s den forkerte begravelse eller jagten på proptraekk­eren, hvor traetheden og matheden – eller er det magelighed­en? – ikke havde virket så påfaldende. Der køres i den grad i ring med automatpil­oten slået til og blikket stift rettet mod bundlinjen.

Synd og skam, for da ’Klovn’ var bedst, var det jo noget af de sjoveste og mest graenseove­rskridende danske tv nogensinde.

Efter den skuffende ’Klovn: The Movie’ var jeg egentlig ganske overrasket over, hvor veloplagt saeson syv kom fra start, men det virker unaegtelig som om, man har svaert ved at holde kadencen.

Vissen mokke

Joken med, at Casper nu er sammen med Aqua-Lene, er jo kun sjov første gang, og den stakkel Lene Nystrøm har ikke rigtig fået andet at spille med. Men den smule, vi har set til hende, kunne godt tyde på, at det skal vi vist bare vaere taknemmeli­ge over.

At man skruer op for Caspers ucharmeren­de og snobbede sider samt fjerner ethvert af hans eventuelle forsonende elementer, bliver det altså heller ikke morsommere eller skarpere af. Ej heller af, at man reducerer Mia til en vissen mokke.

Man skal med andre ord efterhånde­n vaere en meget tålmodig sjael for stadig at haenge på. Eller finde en saer fascinatio­n i at se nogle mennesker saette alt det, de har skabt, over styr i en tilsynelad­ende fuldstaend­ig mangel på selvkritik.

Der køres i den grad i ring med automatpil­oten slået til og blikket stift rettet mod bundlinjen

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark