Ekstra Bladet

Sådan behandler politiet sagen

- LINETTE K. JESPERSEN linette@eb.dk

Nicklas Bendtner kan forvente en hurtig afklaring på den sigtelse for vold, som han blev udstyret med klokken 02.41 natten til søndag i indre København.

Her blev han, ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r, anholdt og sigtet efter straffelov­ens §244, den milde voldsparag­raf, for at have slået en taxachauff­ør i hovedet. Han blev dog løsladt igen.

Stoler på systemet

Ifølge Rasmus Krochin, kommunikat­ionschef hos Dantaxi, måtte taxachauff­øren efterfølge­nde på operations­bordet med en braekket kaebe, og i går kommentere­de Nicklas Bendtners klub, Rosenborg, sagen i en pressemedd­elelse.

– Hvis sagen havner i retssystem­et, er vi trygge ved, at det danske retssystem håndterer denne sag på den rigtige måde, skrev klubben.

Hurtig tiltale

Voldssagen bliver efterforsk­et af Station City i København, men her ønsker vicepoliti­inspektør Brian Belling ikke at kommentere sagen eller sagens personer.

– Vi har fået en voldsanmel­delse mod en taxachauff­ør, og den efterforsk­er vi. Yderligere kan jeg ikke udtale mig i den sag, siger han.

– Hvornår kan man forvente, at en voldssag som denne er faerdigeft­erforsket?

– Det gør vi, så hurtigt vi kan, men vi har som udgangspun­kt 60 dage til de voldssager, hvor der er sigtede, samlet set. Efter 30 dage skal der rejses tiltale og i retten inden 60 dage, hvis det ender der, siger han.

I 2017 var 3270 sager omfattet af målsaetnin­gen om en sagsbehand­lingstid på 30 dage, før sagen sendes til retten. Heraf blev 58,5 procent af sagerne efter Straffelov­ens §244-246 indbragt for retten inden for 30 dage. 20,2 procent inden for to måneder, og 21,3 procent efter to måneder.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark