Ekstra Bladet

TAET PÅ AT DØ PÅ STADION HELD I UHELD

Malmö-tilhaenger­en, der blev alvorligt kvaestet i Herning, har fået en hilsen fra landsholde­t

- GISLE THORSEN gisle@eb.dk

I en hospitalss­eng ligger Martin Östling sønderslåe­t, men glad for, at han stadig er i live. Trods alt.

Svenskeren var for halvanden uge siden udsat for et frygteligt uheld i forbindels­e med Europa League-kampen mellem FC Midtjyllan­d og Malmö FF på MCH Arena i Herning.

Før kampen faldt han fra sit saede og seks meter ned på betonen. Hvad der praecist skete og forårsaged­e ulykken, er uklart, og Östling selv husker ikke meget.

Kunne vaere gået helt galt

– Jeg husker, at vi klappede ad Johan Dahlin (Malmös målmand, red.), der kom ud til opvarmning. Det naeste, jeg husker, er, at jeg vågner op på betonen og hoster blod, fortaeller Martin Östling til Fotbollska­nalen.

Han blev efter uheldet hastet til hospitalet i Aarhus med omfattende skader. Svenskeren har pådraget sig kraniebrud og har fået ti brud i ansigtet omkring kaeben, og der er en fraktur omkring brystbenet.

Malmö-tilhaenger­en har derudover braekket flere ribben, baekkenet og har revet korsbåndet over i det venstre knae. Plus det løse …

Og så slap han endda billigt fra ulykken. Eller i hvert fald med livet i behold. Hans held i uheldet var, at han ramte en trappe, før han endte på betonen.

– Jeg er meget glad. De var meget tydelige her i Danmark og skjulte ikke, at det lige så vel kunne have fået en dødelig udgang, fortaeller Martin Östling, som tidligere har arbejdet som kommunikat­ionsmedarb­ejder i sin favoritklu­b.

De svenske mestre har naturligvi­s udtrykt deres sympati og støtte. På sociale medier og efter en kamp har de sendt Martin Östling en hilsen, og en signeret kamptrøje er det også blevet til.

Blandt Malmö FF-supportern­e har der vaeret en indsamling til fordel for den uheldige fan, der søndag derudover også fik en ’god bedring’-hilsen fra det danske fodboldlan­dshold.

Landsholde­ts fysiske traener, Ben Rosen, har en fortid i den skånske klub og var før kampen mod Wales forbi med en signeret dansk landsholds­trøje til sin tidligere kollega.

Rørt over støtten

Martin Östling har allerede vaeret igennem et par operatione­r, og endnu flere venter.

Han kan se frem til at skulle tilbringe mindst seks uger i en kørestol, men er ved overrasken­de godt mod og glaeder sig over al den støtte, han har fået de seneste uger.

– Når du har arbejdet med mange af dem, og de lader høre fra sig, går det lidt ekstra i hjertet. Jeg sad i to dage og svarede på sms’er og sådan fra de naermeste.

– Det er klart, at man bliver rørt af det, siger Martin Östling.

Malmö FF vandt opgøret i Herning 2-0 og kvalificer­ede sig dermed til Europa Leagues gruppespil på FC Midtjyllan­ds bekostning.

Det naeste, jeg husker, er, at jeg vågner op på betonen og hoster blod

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Hjaelpen var naerMalmö FF-tilhaenger­en Martin Östling fik heldigvis hurtigt hjaelp efter sit frygtelige uheld i Herning, hvor han faldt tre raekker ned.
FOTO: ERNST VAN NORDE Hjaelpen var naerMalmö FF-tilhaenger­en Martin Östling fik heldigvis hurtigt hjaelp efter sit frygtelige uheld i Herning, hvor han faldt tre raekker ned.
 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Stemningen var høj under kampen mellem FCM og Malmö i august.
FOTO: ERNST VAN NORDE Stemningen var høj under kampen mellem FCM og Malmö i august.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark