Ekstra Bladet

Finn: Jeg har søvnløse naetter

-

71-årige Finn Jørn Hansen, der er deltidssme­d og folkepensi­onist, er havnet i en bitter strid om millioner, selvom det er 16 år siden, han fraflytted­e det hus, hvor der nu er konstatere­t forurenet jord.

Da Finn Jørn Hansen i 2002 solgte huset på Hvidovre Strandvej 59 med den smukke udsigt til vandet, lukkede han døren til et skønt kapitel.

– Min samvittigh­ed er i orden. Det skal der ikke herske nogen som helst tvivl om. Vi har aldrig vaeret vidne om at der skulle vaere jordforure­ning på grunden, siger Finn Jørn Hansen.

En staevning

Huset på de 239 kvadratmet­er havde givet ham, hans kone og to børn mange gode minder i de 23 år, familien nåede at bo i huset.

Men en lørdag formiddag for snart to år siden var hans verden ved at ramle totalt sammen, da han modtog et anbefalet brev. Heri lå en staevning.

Finn Jørn Hansen var blevet staevnet af dem, han solgte huset til i 2002, fordi de var blevet staevnet af Daniel Agger.

– Jeg er sidste led i kaeden. Hende, vi købte huset af i 1979, er for laengst død. Der er ikke flere nulevende ejere tilbage, konstatere­r Finn Jørn Hansen og slår fast:

– Den her sag har givet mig mange spekulatio­ner og søvnløse naetter, fordi jeg altid har handlet i god tro.

Jeg er sidste led i kaeden. Hende, vi købte huset af i 1979, er for laengst død

Det undrer mig, at forurening­en først bliver opdaget nu

Tingene haenger ikke sammen

– Kan de nu tillade sig at tage hele min opsparing, selvom jeg fraflytted­e huset for 16 år siden?

Det er ikke rimeligt, når jeg aldrig har kendt til forurening­en og er uden skyld i den, konstatere­r Finn Jørn Hansen, der er parat til at gå i landsrette­n, hvis han og de to øvrige tidligere ejere, Flemming Hansen og Daniel Agger, taber sagen i byretten.

– Da jeg i sin tid solgte huset, fik vi 2,8 mio. kr. Nu kraever den nuvaerende ejer mere end tre mio. kr. i erstatning. Jeg har svaert ved at se, at tingene haenger sammen, konstatere­r Finn Jørn Hansen. Pia Adelsteen, DF

Folketinge­t har ingen planer om at øge bevillinge­n til regionerne, der sørger for at rense grundene hos de borgere, der får konstatere­t forurening­er på deres parcelhusg­runde.

Det oplyser Pia Adelsteen fra Dansk Folkeparti. Hun er formand for Folketinge­ts Miljø- og Fødevareud­valg.

– Det er en vanskelig sag, en forfaerdel­ig situation og kan virke grotesk. Det medgiver jeg.

– Men i det eksempel, du oplyser mig om, undrer det mig, at forurening­en først bliver opdaget nu. Hvad vi skal gøre, og hvordan vi kan laere af det her, ved jeg aerlig talt ikke, siger hun.

 ?? FOTO: OLIVIA LOFTLUND ?? – Da jeg i sin tid solgte huset, fik vi 2,8 mio. kr. Nu kraever den nuvaerende ejer mere end tre mio. kr. i erstatning. Jeg har svaert ved at se, at tingene haenger sammen, siger 71-årige Finn Jørn Hansen.
FOTO: OLIVIA LOFTLUND – Da jeg i sin tid solgte huset, fik vi 2,8 mio. kr. Nu kraever den nuvaerende ejer mere end tre mio. kr. i erstatning. Jeg har svaert ved at se, at tingene haenger sammen, siger 71-årige Finn Jørn Hansen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark