Ekstra Bladet

Ditte Okman Ingen synes forhudsjok­es er sjove

Ditte Okman giver gode råd til, hvordan man finder kaerlighed­en. At melde sig til 'Gift ved første blik' står ikke højt på listen

- FOTO: DR

Jeg har måske sagt det før – i hvert fald til alle dem, der gider høre på det.

Der ville vaere lige så stor succesrate – måske endda større – hvis man sendte en single ind i et hvilket som helst regionalto­g i Danmark og bad ham eller hende gifte sig med den første, der takkede ja. Det kunne også vaere i en 7-Eleven eller på det lokale vaertshus.

For nu femte gang underholde­r DR os med almindelig­e menneskers nedsmeltni­nger og prekaere hemmelighe­der for åben skaerm i deres håb om at finde kaerlighed­en. Såkaldte eksperter har nemlig 'matchet' dem, og nu følger vi igen fire par, der føler sig helt saerlige, fordi der liiiiige netop var et match til dem.

Stort tillykke! Hvor er I altså smadder-heldige!

Eller hvad?

Lad mig starte med at slå fast, at jeg synes, det er fremragend­e tv. Men jeg har ved gud ingen forventnin­g om, at nogen af parrene finder kaerlighed­en. For nu er det altså gået op for os, at ekspertern­e er på nogenlunde niveau med de altid alvidende taxachauff­ører i hovedstade­n, drankerne på det lokale torv – eller mig.

Irritation og afsky

Jeg er ret sikker på, at jeg med min sunde fornuft havde gjort det bare en anelse bedre, så vi ikke allerede på bryllupsre­jsen

Carsten og Eva fra den seneste omgang gifte-tv på DR.

måtte døje med tårer, irritation – eller ligefrem afsky.

Så lad mig dele et par datingråd med jer her.

Det er en virkelig dårlig idé, når man som Michael starter sit parforhold med at fortaelle, hvor meget akne man har i ansigtet og på ryggen. Hvordan der stadig er sår, og hvor meget det går en på. Uanset hvor meget man saetter pris på aerlighed, er der faktisk alligevel en almindelig graense for, hvor meget man kan tage ind på første date. Og i det hele taget. Man behøver ikke dele alt. Man skal ikke dele alt.

Usikker i sengen

Det er også en dårlig idé at haelde ud, hvor usikker man er i sengen, fordi man ikke rigtig har bollet med nogen. Jeg er med på, at visse ting ikke kan undgås at tale om – men klap nu kaje, indtil snøren er bare halvvejs trukket i land.

Et andet godt råd: Lad nu vaere med at vaere klamme! Ingen normale mennesker synes, at forhuds-jokes er sjove under det, der skal forestille at vaere en romantisk middag.

Samtidig er det også en rigtig god idé at behandle hinanden med en lille smule respekt. Lad eksempelvi­s vaere med at svine din mand til, hvis du selv har brudt en aftale. Du er voksen – langt passeret de 40 og ligner en

Ryg og drik. Eller bare drik. Ingen forelsker sig over en kop kaffe eller en tur rundt om søen

på 60. Opfør dig dog som en, og sig undskyld!

Et par, som gør det en anelse bedre end de tre andre, der har en succesrate på mellem nul og syv procent – det er Cecilie og Ronnie.

Alkohol og smøger

Og hvad fungerer så her? Alkohol og smøger.

Ja, så enkelt er det faktisk en gang imellem.

Ryg og drik. Eller bare drik. Ingen forelsker sig over en kop kaffe eller en tur rundt om søen.

Folk forelsker sig, når de er fulde. Eller i det mindste 'tipsy'.

Det er der, man er åben over for den anden. Der er der, du smider haemninger­ne, kaster dig ud i nye eventyr – og vigtigst af alt så slipper din partner for at høre om dit triste sexliv og dominerend­e partnere. Medmindre du er en af de der typer, der tuder over en dum barndom, når du bliver fuld.

Man griner normalt lidt højere. Man kysser måske lidt mere. Og man boller formentlig lidt bedre som jomfru, når man har delt en god flaske rød eller hvid. Tror jeg.

Mit sidste gode og helt gratis råd er: Lad vaere med at melde jer til 'Gift ved første blik'. I hvert fald hvis du vil finde kaerlighed­en. Tinder, Happn m.fl. åbner flere ben og døre.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark