Ekstra Bladet

HANDIKAPPE­DE BØRN SNYDT

- DAN BJERREGAAR­D db@eb.dk

300.000 kroner. Så meget fik Stevnsgade Basketball bevilget af Københavns Kommune til at udvikle kørestolsb­asket for handikappe­de børn og unge. Projektet blev dog aldrig gennemført, og pengene er tilsynelad­ende forsvundet ud i den blå luft.

Det har fået Københavns Kommune til at anmelde klubben til politiet for ’mulige uregelmaes­sigheder i foreningen’, som det hedder i politianme­ldelsen, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i.

Uregelmaes­sighederne består blandt andet i to fakturaer, der er fremsendt som dokumentat­ion for indkøb af fem kørestole til projektet.

I det ene tilfaelde er der tale om et tilbud på 216.444 kroner fra en forhandler, der er tilrettet, så det ligner en faktura. I det andet har forhandler­en ikke modtaget betalingen, og derfor er kørestolen­e ikke leveret.

Aldrig leveret

Derudover skulle underskrif­ter på flere projekteva­lueringer og regnskaber, ifølge anmeldelse­n, angiveligt vaere forfalsked­e.

Pengene kommer fra udviklings­puljen for børn og unge, der hører under Kulturog Fritidsfor­valtningen i Københavns Kommune. På trods af, at der aldrig er leveret kørestole til basketklub­ben, hedder det i et evaluering­sskema fra klubben selv, at Stevnsgade Basketball har hvervet fem unge til projektet – og fem-seks andre til prøvetraen­ing.

Det er det tidligere bestyrelse­smedlem Peter Kjøller, der har søgt midlerne fra udviklings­puljen. Og det er ham, der står som afsender på de fakturaer, der har fået advarselsl­amperne til at blinke hos Københavns Kommune.

Hjernedød dumhed

– Det er mig, der har stået som ansvarlig over for kommunen, så selvfølgel­ig har jeg et ansvar, siger Peter Kjøller til Ekstra Bladet. Han ønsker ikke at gå i detaljer med sagen, før han er blevet afhørt af politiet.

Det ligner et forsøg på at skaffe penge til driften af en kendt basketball­klub på baggrund af handikappe­de børn. Hvordan synes du, det ser ud?

– Det kan jeg godt se, men det har på ingen måde vaere tanken bag, siger Peter Kjøller, der afviser, at han selv har haft en personlig vinding.

Han siger, at det hele tiden har vaeret meningen, at projektet skulle gennemføre­s. Han siger, at der er afsat penge i årsregnska­bet til at købe kørestole.

– Hvorfor fremsende et tilbud som en faktura?

– Det var noget med at traekke tiden. Det er der, den hjernedøde dumhed traeder ind. Det er vel det, jeg kan forklare, siger han til Ekstra Bladet.

 ?? FOTO: THORKILD AMDI/RITZAU SCANPIX ?? – Det er mig, der har stået som ansvarlig over for kommunen, så selvfølgel­ig har jeg et ansvar, siger det tidligere bestyrelse­smedlem Peter Kjøller.
FOTO: THORKILD AMDI/RITZAU SCANPIX – Det er mig, der har stået som ansvarlig over for kommunen, så selvfølgel­ig har jeg et ansvar, siger det tidligere bestyrelse­smedlem Peter Kjøller.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark