Ekstra Bladet

Bestyrelse­sformand: Det er en sørgelig situation

-

Skattekron­erne flyder til den traditions­rige københavns­ke basketball­klub. Det viser en aktindsigt Ekstra Bladet har søgt i de seneste to års kommunale tilskud til klubben.

Udover de 300.000 til kørestolsb­asket har klubben blandt andet modtaget 97.400 kroner til aktivering af piger på Nørrebro, 71.696 kroner til rekrutteri­ng af børn og foraeldre til tidlig foreningss­tart

For den nye bestyrelse handler det om at overholde de aftale vi har indgået med kommunen

og 84.500 kroner til et samarbejde med et boligselsk­ab i Mjølnerpar­ken.

Et projekt ved navn Basketball på Skolen for Børn på Nørrebro har alene modtaget 255.000 kroner.

Og i flere tilfaelde er der høje lønudgifte­r til personer ansat af klubben forbundet med projektern­e.

Skaber usikkerhed

Den 15. august tiltrådte en ny bestyrelse i klubben. Linda Herskov, der er ny bestyrelse­sformand, oplyser i et mail-svar til Ekstra Bladet, at man aktiv vil bidrage til at afdaekke omfanget af bedrageri i klubben.

’I dialogen med kommunen viser det sig nu, at de sager, den nye bestyrelse har fundet, ikke er det fulde billede, og det skaber usikkerhed omkring omfanget af bedrageri. Det er en sørgelig situation, som vi som frivillige spillere og foraeldre i klubben på bedste vis søger at komme til bunds i og råde bod på’, skriver Linda Herskov.

– Hvad brugt til?

’Såvidt vi kan se, er pengene udbetalt til klubben benyttet til øvrige formål (almindelig drift) og projektet aldrig udført’.

– Vil I betale dem tilbage? ’For den nye bestyrelse handler det om at overholde de aftale vi har indgået med kommunen. Men det handler er pengene blevet også om, at vi skylder vores kørestolsb­rugere – også de børn med handikap, der er blevet snydt for muligheden for at spille basket – at forsøge at få projektet gennemført. Umiddelbar­t har vi ikke midlerne til dette, men vi vil gøre en ihaerdig indsats for at skaffe dem. Det skylder vi som minimum vores partnere og lokalsamfu­ndet på Nørrebro’, skriver Linda Herskov.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark