Ekstra Bladet

DF VIL IKKE SAETTES I BÅS TULLE HAR EN BRED SMAG:

Uanset hvilken statsminis­terkandida­t, der ringer

- JONAS SAHL

Maend og koner, heste, grise, køer og får.

Kristian Thulesen Dahl er måske ikke helt så tolerant, som de syngende komikere i 90’er bandet Det Brune Punktum, der havde en ’bred smag’ i hittet ’Jeg vil i seng med de fleste’.

Men Dansk Folkeparti­s leder brugte sit partis årsmødet i går til at sikre sig, at han får indflydels­e på den kommende regeringsd­annelse. Uanset hvem, der vinder valget. – Vi afviser ingenting.

– Vi holder alle muligheder åbne, understreg­ede han igen og igen.

Hallo, det er Kristian

Dermed fik han skåret ud i pap, at uanset hvilken statsminis­terkandida­t, der ringer til ham i dagene efter valget, så tager han røret.

– Hvis telefonen ringer, så tager jeg den, forsikrede han partifaell­erne med direkte henvisning til Mette Frederikse­n.

– Det giver ikke mening at saette DF i bås som nogen, der samarbejde­r enten med de røde eller de blå. Nej, vi er mere end det. Vi er Dansk Folkeparti.

Kristian Thulesen Dahl vil således ’placere DF dér, hvor vi får mest mulig indflydels­e på Danmarks fremtid’. Intet mindre. Basta.

Partileder­e er tidligere i historien kommet på glat is, når de har spillet på flere heste. Den sandhed kan isaer De Radikale skrive under på.

Dropper ultimative krav

Kristian Thulesen Dahl afviser dog bekymringe­n.

Vi har i udgangspun­ktet ikke ultimative krav

Vi vil altid spille vores kort, så vi får mest mulig indflydels­e

– Det skal ikke komme bag på danskerne, at vi efter et valg vil agere i den situation. Hvis de har forventnin­gen om, at vi vil saette os surmulende hen i et hjørne, så er det vigtigt for mig at få det fejet af bordet, så de ved, at vi

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark