Ekstra Bladet

Kristian og Jimmies bromance

-

På engelsk findes et ord som beskriver, når to maend har udviklet et saerligt naert forhold. Ordet er en sammentrae­kning af ordene brormand og romance – bromance.

En sådan er blomstret på tvaers af hav og sund i farverne rød, hvid, gul og blå.

Deltagerne i denne dansksvens­ke bromance er DFboss Kristian Thulesen Dahl og Sverigedem­okraternas leder, Jimmie Åkesson. I går kom sidstnaevn­te på besøg i Herning.

Allerede i sin formandsbe­retning varmede Kristian Thulesen Dahl grundigt op til besøget, da han henført talte om sin ven Jimmie, der har måttet stå så grueligt meget igennem i den netop overståede svenske valgkamp.

Kaelne ord

De kaelne ord fortsatte, da Jimmie Åkesson skulle til at betraede talerstole­n.

– Hvis de ikke gider tale med ham, så gider vi, lød velkomsten fra Kristian Thulesen Dahl med henvisning til de øvrige partier i Sverige, som har sat Sverigedem­okraterna uden for de igangvaere­nde regeringsf­orhandling­er.

Prologen til svenskeren­s tale var alt andet end romantisk. I en barsk og mørk video, fik ’masseindva­ndringen’ skylden for alverdens ulyksaglig­heder i det svenske samfund.

– Terroren er en realitet i Sverige.

– Folk bliver draebt og fortsaette­r med at ville blive draebt, lød det blandt andet.

Ros til DF

Selve talen var mest af alt den ventede kaerlighed­serklaerin­g til DF og Danmark krydret med adskillige angreb på det politiske establishm­ent i Sverige.

– Jeg kan huske dengang, DF ikke blev anset som stuerene. Det er laenge tid siden. I har gjort en stor indsats for Danmarks fremtid.

– På mange områder er Danmark kommet laengere end Sverige. Svenske politikere burde kigge mere mod Danmark.

– Det bliver umuligt at holde os uden for indflydels­e. jo hurtigere de andre partier indser det, jo hurtigere undgår vi kaos, lød det.

Knyttet taet sammen

De to højreparti­ers bånd blev knytter endnu taettere sammen under den forgangne svenske valgkamp. Jimmie Åkesson skamroste DF’s indsats i blandt andet Hvidovre. Kristian Thulesen Dahl bakkede i store avisannonc­er i Sverige svenskeren op. Tidligere har parret vaeret på rundtur i Malmø og Rosengård-kvarteret.

Jimmie Åkesson sluttede da også sin tale med at fremhaeve Søren Espersen, Pia Kjaersgaar­d og selvfølgel­ig Kristian Thulesen Dahl, som saerligt specielle i den dansk-svenske højrevals.

– Måske ses vi i aften. Jeg har hørt der skulle vaere dans, var Jimmie Åkessons afskedsrep­lik til salens store begejstrin­g.

 ?? FOTO: HENNING BAGGER/ RITZAU SCANPIX ?? Kristian Thulesen Dahl tog personligt imod, da Jimmie Åkesson ankom til DF-mødet i Herning.
FOTO: HENNING BAGGER/ RITZAU SCANPIX Kristian Thulesen Dahl tog personligt imod, da Jimmie Åkesson ankom til DF-mødet i Herning.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark