Ekstra Bladet

JEG SYNGER JO IKKE MED FODEN

Nu kan Hilda have sine rigtige sko på igen

- HELLE KASTHOLM HANSEN hka@eb.dk

I 2016 kunne man møde både Keld og Hilda med hver en krykke. Det kaldte på et par godmodige drillerier om parret, der gør alting sammen. Baggrunden var nu alvorlig nok – Keld Heick havde ødelagt sin akillessen­e, og fruen havde fået opereret foden.

I år har der så vaere bud efter krykken igen – heldigvis kun til Hilda – eller uheldigvis kan man sige for hende. Der var nemlig knaekket en skrue i foden.

– I ’16 fik jeg på grund af slidgigt indoperere­t en plade under mine taeer, men så viste det sig, at en skrue under den ene tå var knaekket, og at dette var årsagen til mine smerter i foden, forklarer den nu 72-årige Hilda Heick.

Problemern­e med smerter i foden voksede hen over et års tid og blev saerligt alvorlige, da parret flyttede tilbage til Danmark i april i år.

Vidste den var gal

– Jeg vidste jo godt, at der var et eller andet galt, men jeg vidste ikke hvad, og det er klart, at under en flytning, hvor man går og slaeber meget, kan man let overanstre­nge sin fod. Så det var det, jeg gjorde, og til sidst måtte jeg bide i det sure aeble og blive reopereret, fortaeller hun.

Operatione­n forløb fint. Desvaerre var det nødvendigt at beramme den midt i sommerens hedebølge, fordi der her var faerrest engagement­er for Heick’erne. Men det betød så, at Hilda i seks uger måtte gå rundt med en støvle, og den var mere end varm.

Forsvarlig­t indkapslet

– Vi optraeder blandt andet altid på Langelands Festivalen, og det gjorde vi naturlig- vis også i år, men det foregik altså med fod og underben forsvarlig­t indkapslet i den urimeligt varme støvle – og kønt så det heller ikke ud. Derfor måtte jeg jo klaede mig med noget, der camouflere­de. Jeg ville ikke stå på scenen og ligne en syg gammel kone, erklaerer hun.

Nu med paene sko

I dag går det hele meget bedre. Hilda er blevet genoptraen­et, og nu kan hun igen have sko på – også paene sko.

– Når vi skal ud og spille, vil jeg jo gerne se lidt ordentligt ud, siger hun og tilføjer:

– Jeg er stort set smertefri, og det er jeg taknemmeli­g for. Jeg valgte at blive genoptraen­et, og det var klogt. I 2016 sprang jeg genoptraen­ing over, fordi jeg mente, at det kunne jeg selv klare. Men det hele tog meget laengere tid, fordi jeg ikke fik ordentlig genoptraen­ing. Denne gang valgte jeg en fysioterap­i-klinik, der hedder Klinik, og jeg skal love for, at han fik mig i gang.

Ordnet på privathosp­ital

Når Hilda kunne blive opereret i den hast, skyldes det, at hun har en sygeforsik­ring, som betalte hendes operation på privathosp­ital.

– Skulle det vaere sket igennem det offentlige system, havde jeg nok ventet endnu.

Lidt dårlig samvittigh­ed

Alligevel kan jeg godt have lidt dårlig samvittigh­ed over, at jeg har mulighed for at have en forsikring og komme til med det samme. Det skulle jo vaere ens for alle. Men sådan er det desvaerre ikke. Til gengaeld har jeg stort set passet mit arbejde på trods af operatione­n. Men jeg synger jo heller ikke med foden, griner Hilda Heick.

Jeg ville ikke stå på scenen og ligne en syg gammel kone

Jeg er stort set smertefri, og det er jeg taknemmeli­g for

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark