Ekstra Bladet

Han har lynende travlt, men tager den med ro

KAN GØRE DE FLESTE FORPUSTET: Den 51-årige musikalske historie-fortaeller Sigurd Barrett har allerede nået mere, end de fleste når på et helt liv

- RUNE MELCHIOR SJØRVAD FOTO: LINDA JOHANSEN

Man har på fornemmels­en, at man ville kunne låse Sigurd Barrett inde i et mørkt rum med bind for øjnene og begge haender bundet på ryggen, og så ville han alligevel komme smilende ud efter 30 minutter med et album under den ene arm og en bog under den anden.

I løbet af sin karriere har entertaine­ren med det fulde navn Søren Sigurd Barrett udgivet flere end 30 bøger og 30 cd’er, lavet mere end 300 tv-udsendelse­r og spillet et firecifret antal koncerter – og så har han for øvrigt også lige fundet tid til at saette fem børn i verden.

Netop nu er han aktuel med sit mest ambitiøse projekt til dato – en stort anlagt teaterkonc­ert med tilhørende danmarkstu­rné produceret i samarbejde med Det Kongelige Teater.

Men selvom man kan blive forpustet over at laese hans cv eller taenke på hans kalender, er der ingen stress-tegn at spore, da Ekstra Bladet møder Sigurd i hans traehus i Valby dagen efter premieren på teaterkonc­erten.

Når jeg så kommer hjem, laegger jeg bøger og musik fra mig og er familiefar

– Du er kendt af de fleste af Danmarks børn, men hvad med dine egne. Har du haft nok tid til dem?

– Jeg synes selv, jeg har vaeret god til at arbejde på tidspunkte­r, hvor tiden ikke er gået fra dem. Hvis jeg har et job i Esbjerg, tager jeg toget og arbejder hele vejen frem og tilbage. Det kraever, at man er god til at lave fokusskift, og det kan jeg heldigvis godt. Når jeg så kommer hjem, laegger jeg bøger og musik fra mig og er familiefar, siger Sigurd Barrett, der helt fra begyndelse­n har haft børnene med på job.

Jeg arbejder af lyst – ikke af pligt eller nødvendigh­ed

– De har vaeret med i det hele, fra de var helt små. Jeg har vaeret til rigtig mange

 ??  ?? Ned i tempoNår Sigurd skal slappe af, bytter han musikinstr­umenter og skrivemask­ine ud med en juicemaski­ne og forvandler havens aebler til saft.
Ned i tempoNår Sigurd skal slappe af, bytter han musikinstr­umenter og skrivemask­ine ud med en juicemaski­ne og forvandler havens aebler til saft.
 ??  ?? Det er fysisk umuligt for Sigurd at saette sig bag et flygel uden straks at begynde at spille.
Det er fysisk umuligt for Sigurd at saette sig bag et flygel uden straks at begynde at spille.
 ??  ?? Sigurds etårige golden retriever Laika har naturligvi­s en Bjørnen Bjørn-bamse at lege med i haven.
Sigurds etårige golden retriever Laika har naturligvi­s en Bjørnen Bjørn-bamse at lege med i haven.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark