Ekstra Bladet

Der følger et stort ansvar med

-

Alle generation­er har deres ikoner.

Tidligere var det navne som Ingrid og Lillebror, Povl Kjøller og Jørgen Clevin, som børn husker fra deres barndom. For nutidens småfolk vil Sigurd Barrett uden tvivl komme til at vaere en del af barndommen­s land, og det ansvar tager Sigurd meget alvorligt.

– Jeg bliver faktisk tit rørt over det. Jeg føler mig virkelig taknemmeli­g over at vaere den, der har fået lov til at fortaelle de her historier til børnene. Det er en gave at have fået lov til det.

– Nu er vi faktisk nået til den naeste generation. Der kommer jo foraeldre, der siger, at de så mig, da de var børn, og nu skal deres børn også se mig, siger Sigurd Barrett, der med årene er blevet mere og mere bevidst om, at han er blevet en offentlig person.

– Jeg føler, at der følger et stort ansvar med. Det er ikke laengere ligegyldig­t, hvad jeg siger, skriver eller gør. Jeg har bygget så meget op nu, at det vil vaere brandaerge­rligt at tabe det hele på gulvet på grund af en eller anden dum fodfejl, siger Sigurd Barrett og kommer med et konkret eksempel.

– Jeg vil ikke snuppes for spritkørse­l, snyde i skat, begå en forbrydels­e eller lave noget andet totalt åndssvagt. Det ville vaere dumt at saette det hele over styr. Det kan selvfølgel­ig godt vaere lidt hårdt hele tiden at have i baghovedet, men heldigvis er jeg nu heller ikke saerlig interesser­et i at køre spritkørse­l. Jeg vil faktisk gerne bare opføre mig ordentligt.

 ??  ?? – Det forpligter at vaere kendt, og kendte mennesker, der brokker sig over at blive genkendt på gaden, giver jeg ikke meget for. Så kunne man jo bare have fundet noget andet at lave, siger Sigurd Barrett om berømmelse­n.
– Det forpligter at vaere kendt, og kendte mennesker, der brokker sig over at blive genkendt på gaden, giver jeg ikke meget for. Så kunne man jo bare have fundet noget andet at lave, siger Sigurd Barrett om berømmelse­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark