Ekstra Bladet

Barrett om ...

- Rms@eb.dk

møder med en lille baby i en lift. Og så har jeg vaeret god til at udnytte tiden, når de sov til middag.

– Når det så er sagt, har jeg nogle gange taget mig selv i at sidde og snakke i telefon med en journalist og sige, at det er meget vigtigt at vaere naervaeren­de i forhold til børn, mens mine egne børn har stået og ventet på, hvornår far dog er faerdig med at tale i telefon. Nogle gange må man gribe i egen barm, erkender entertaine­ren.

Med far på arbejde

Børnene er i dag i alderen 12 til 23. To er flyttet hjemmefra, en er på efterskole – og så medvirker de to døtre Ellinor og Dagmar på skift i den aktuelle teaterkonc­ert, hvor de deler hovedrolle­n som den tidsrejsen­de teenager Sofie.

I en tid, hvor stress på det naermeste er blevet en folkesygdo­m, der rammer både dyr, børn og voksne, deler Sigurd gerne et par gode råd.

– Jeg har aldrig stresset over at skulle nå ting før en deadline. Jeg arbejder af lyst – ikke af pligt eller nødvendigh­ed. Jeg elsker at skrive sange, og nogle gange kommer de til mig om natten. Så gaelder det om at få dem skrevet ned på en serviet, så de ikke bliver glemt.

– Det lyder naermest lidt umoderne, at du aldrig bliver stresset?

– Nå ja, det er måske også lidt forkert at sige, at jeg aldrig bliver stresset. Det ville vaere et skønmaleri. Men stress kommer af alle de ting, man ikke når. Alt det, man når, er der jo ingen grund til at blive stresset over. Jeg er meget handlingso­rienteret. Jeg vil til hver en tid hellere løse et problem, end jeg vil spilde tid på at snakke om det, slutter Sigurd Barrett.

Teaterkonc­erten ’Sigurds Danmarkshi­storie’ havde premiere sidste weekend og kan opleves over det meste af landet frem til marts 2019.

... penge

– Jeg er heldigvis nået til et punkt, hvor jeg kan nøjes med at spille de koncerter, jeg gerne vil. Det er gået godt, og det er dejligt at vaere nået hertil. Jeg betaler en masse skat hver måned og støtter det her dejlige samfund, som jeg er glad for at vaere en del af. Jeg har aldrig vaeret vild forbruger med bil i millionkla­ssen. Den slags har jeg slet ikke lyst til. Men når jeg kigger på kontoen, er der sorte tal i stedet for røde, og det er ret fedt ikke at skulle bekymre sig om den del.

... om tvivl

– Jeg blev faktisk 50 år, før jeg for alvor kunne sige, at jeg havde fundet den rette hylde. Jeg har vaeret meget i tvivl, om jeg skulle satse på at spille jazz og droppe det der med Bjørnen Bjørn eller lave en voksenplad­e med seriøse tekster om livet. Tvivlen har ligget på mine skuldre i mange år, men lige pludselig ramte det mig, at nu er jeg formidler af de store historier, og det er det, jeg skal. Det var en fantastisk følelse at kunne rette ryggen og hvile i at vaere Sigurd. Men der skulle altså også gå 50 år, før det skete. Men bedre sent end aldrig.

... om Gud

– Jeg tror selv på Gud, men har aldrig haft en mission om at skulle omvende nogen. Det er en meget personlig ting, og det deler vandene. Nogle tror, at troende mennesker automatisk tror, de er bedre mennesker end alle andre. Sådan har jeg det slet ikke. Jeg tror bare på Gud, og jeg har dyb respekt for folk, der ikke tror eller tvivler.

... om bøger

– Det er lidt sjovt, at det går så godt for mine bøger. Jeg har altid set mig selv som musiker, men nu har jeg altså efterhånde­n solgt

Nogle gange må man gribe i egen barm

Jeg har aldrig stresset over at skulle nå ting før en deadline

500.000 bøger. I mange år opfattede jeg slet ikke mig selv som forfatter, men det er man vel, når så mange køber og laeser ens bøger. I min selvforstå­else var jeg laenge bare en musiker, der var glad for ord og også skrev lidt.

... om kaerlighed

Sigurd Barrett har fem børn fra sit aegteskab med Winnie Merete Barrett. Da aegteskabe­t endte efter 21 år, var han i to år kaereste med violiniste­n Sara Wallevik. Nu danner han par med den faerøske violinist Heiðrun Petersen, som han skal giftes med til sommer.

– At blive gift er for mig en manifestat­ion af, at nu er det ikke laengere en test. Nu er prøveperio­den slut, nu vil vi faktisk vaere sammen. Vi har jo vaeret kaerester i tre år, og så syntes jeg, at det var et naturligt skridt. Så friede jeg til Heiðrun i begyndelse­n af sommerferi­en på Nekselø. Og hun sagde heldigvis ja, hvilket jeg er glad for. Vi skal giftes i Thorshavn på Faerøerne, og det glaeder jeg mig rigtig meget til.

 ??  ?? – Det er vigtigt, at der hele tiden kommer noget nyt. Jeg har ikke lyst til at sidde fast i den samme rille. Så vil jeg hellere køre bus, siger Sigurd Barrett.
– Det er vigtigt, at der hele tiden kommer noget nyt. Jeg har ikke lyst til at sidde fast i den samme rille. Så vil jeg hellere køre bus, siger Sigurd Barrett.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark