Ekstra Bladet

Er det her dine taender?

Vaertshuse­t Harmonien i Thisted mangler en ejermand eller -kvinde til disse taender

- PETER JEPPESEN pej@eb.dk

Vittighede­rne er mange, men ejeren af en tabt tandprotes­e gør nok alt andet end at smile for tiden.

Således er der formentlig en uheldig sjael, der lige nu går sammenbidt rundt og mangler fortaender­ne. I hvert fald har vaertshuse­t Harmonien i Thisted fået indleveret en protese med to fortaender, som mangler en mund at opholde sig i.

Og nu er eftersøgni­ngen efter ejermanden eller kvinden gået i gang. Vaertshuse­t er nemlig helt med på, at sådan et saet bisser har en vaesentlig vaerdi for ejermanden.

– Torsdag blev vi kontaktet af nogen, som havde fundet taenderne naer Harmonien, og de taenkte, om det kunne vaere en af vores kunder, som havde mistet taenderne, siger servitrice­n Tanja Skammelsen Bang.

Ikke bid hos kunderne

Der var dog ingen af vaertshuse­ts kunder, der lyste op i et stort smil ved efterlysni­ngen, så nu har hun lagt den ud på vaertshuse­ts Facebooksi­de. Hun understreg­er, at ejeren kan ringe til vaertshuse­t eller kontakte dem på Facebook, for som hun siger:

– Det er traels for folk at miste deres taender. Og vi behandler naturligvi­s henvendels­er med fortroligh­ed og respekt. Derfor er taenderne også gemt af vejen – det er ikke sådan, at de ligger fremme. De har jo en vaerdi for ejeren.

Flotte fortaender

Taenderne beskrives som støbt på en måde, så de skal udgøre fortaender­ne, og at den bagvedligg­ende bøjle er beregnet til at sidde fast på de resterende taender. Hvordan de er mistet, melder historien ikke noget om, men Tanja Skammelsen Bang påpeger:

– De kan jo ryge ud, hvis personen har kastet op.

Taenderne er fundet på straekning­en mellem Waynes World og Harmonien. Sidstnaevn­te beskriver Tanja Skammelsen Bang som et brunt vaertshus, hvor der er plads til alt fra alkoholike­re til festlige bygaengere. Derved forstås måske årsagen til indleverin­gen til netop Harmonien.

Hvis ejeren ikke har meldt sig på banen mandag, vil Tanja Skammelsen Bang tage på rundtur til byens tandteknik­ere for at høre, om de kan genkende bisserne.

Vi behandler naturligvi­s henvendels­er med fortroligh­ed og respekt

De kan jo ryge ud, hvis personen har kastet op

 ?? PRIVATFOTO/HARMONIEN ?? Disse taender er fundet mellem Waynes World og Harmonien i Aalborg. Nu efterlyses ejeren.
PRIVATFOTO/HARMONIEN Disse taender er fundet mellem Waynes World og Harmonien i Aalborg. Nu efterlyses ejeren.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark