Ekstra Bladet

LIGNER OMSORG FOR EGNE TABURETTER

-

Statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen vil tage aeren for et løft af velfaerden på 75 mia. kr. I virkelighe­den er velfaerden i Løkkes regeringst­id udhulet med 1,7 mia. kr.

I sidste uge var det svaert at åbne en landsdaekk­ende avis uden at støde på Venstres nye, storstiled­e reklamekam­pagne. Ekstra Bladet var ingen undtagelse. Kampagnemo­dellen Løkke prydede avisens første sider med budskabet: ’75 mia. kr. ekstra til velfaerd’.

Men kampagnens budskab er lånte fjer. Mange af velfaerdsm­illiardern­e stammer fra tiden, hvor Anders Fogh Rasmussen og Helle Thorning-Schmidt var statsminis­tre. Selv har Løkke udhulet velfaerden med 1,7 milliarder kroner. Det viser en beregning, som taenketank­en Kraka har udført. Efterfølge­nde har taenketank­en CEPOS gennemset tallene. Kampagnen giver med andre ord et fordrejet billede af virkelighe­den.

Der bliver flere aeldre borgere i de kommende år – og flere børn kommer til. Begge dele er godt, men det er også en udvikling, som kraever, at der holdes en hånd under velfaerden.

AEldre, der har bidraget til faellesska­bet gennem et langt liv, fortjener tryghed og vaerdig pleje. Det får vi ikke, når regeringen gang på gang sparer på velfaerden.

Mange af velfaerdsm­illiardern­e stammer fra tiden, hvor Anders Fogh Rasmussen og Helle Thorning-Schmidt var statsminis­tre. Selv har Løkke udhulet velfaerden med 1,7 milliarder kroner

Skal Danmark vaere et rigt land – også i fremtiden – skal vi investere i at hjaelpe alle børn godt på vej i livet. Det er vigtigere end skattelett­elser til dem, der har mest i forvejen.

Jeg ville ønske, at Venstres million-reklamer var udtryk for aegte omsorg for vores velfaerd, men det ligner mere omsorg for egne taburetter.

Benny Engelbrech­t

MF og finansordf­ører (S) Egevej 7

Gråsten

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Lars Løkke Rasmussen forsøger at tage aeren for et løft af velfaerden på 75 mia. kroner. Denne velfaerdss­tigning er dog en sandhed med modifikati­oner.
FOTO: JENS DRESLING Lars Løkke Rasmussen forsøger at tage aeren for et løft af velfaerden på 75 mia. kroner. Denne velfaerdss­tigning er dog en sandhed med modifikati­oner.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark