Ekstra Bladet

Slipper bankerne endnu en gang af krogen?

-

Ti år efter finanskris­en må det vaere på sin plads at spørge, om bankerne kan blive ved med at undgå straf.

Bankerne og deres partnere var årsag til en stor del af finanskris­en, bl.a. ved større og større udlån til skruppellø­se fantaster og urentable projekter.

Resultatet kender vi alle: Mange banker måtte lukke, og mange aktionaere­r blev ruineret pga. dårlig bankrådgiv­ning.

Bankdirekt­ørerne fra de krakkede banker forlod deres stillinger ustraffet, men med store fratraedel­sesgodtgør­elser. Bestyrelse­rne blev heller ikke straffet.

Efter finanskris­en har bankerne strammet udlånsregl­erne så meget, at det er naesten umuligt for store befolkning­sgrupper at optage lån i bankerne. Samtidig har man gjort det besvaerlig­t for den almindelig­e bankkunde ved at lukke afdelinger, så man skal rejse 60 km til en åben bank for at konstatere, at kassefunkt­ioner og service er reduceret til et absolut minimum.

Almindelig­e bankkunder gider man ikke beskaeftig­e sig med. Hvidvask af penge er meget mere indbringen­de.

I Danske Bank kan hverken direktøren, ledelsen eller bestyrelse­n have undgået at bemaerke, at der var unormalt store pengebevae­gelser i banken i Estland. Men indtjening­en var åbenbart så stor, at man lod det fortsaette flere år uden indsigelse.

Jørgen Krüger Tornskadev­ej 515 Nakskov

 ?? FOTO: INTS KALNINS/RITZAU SCANPIX ?? Bankerne vil tilsynelad­ende hellere beskaeftig­e sig med hvidvask af penge end med almindelig­e bankkunder.
FOTO: INTS KALNINS/RITZAU SCANPIX Bankerne vil tilsynelad­ende hellere beskaeftig­e sig med hvidvask af penge end med almindelig­e bankkunder.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark