Ekstra Bladet

IL PRESIDENTE TALER

- Poul Madsen ansvarshav­ende chefredakt­ør mail: poma@eb.dk

Han blev introducer­et som ’il presidente’. Jean-Claude Juncker er ellers kun formand for kommission­en. Men det er sigende for selvforstå­elsen i EU-eliten.

SCENEN var Europa-Parlamente­t, hvor Jean Claude Junker holdt sin årlige ’State of the Union’-tale. Og vi må forstå, at det går godt i EU. Aldrig har så mange vaeret i job, antallet af flygtninge over Middelhave­t er faldet drastisk og euroen har fået sit afgørende gennembrud. Vi bør alle juble.

OG SELVFEDMEN lyste også ud af de lyttende kommissaer­er på tv-billederne, transmitte­ret af EU’s egen propaganda-kanal.

MEN HVORFOR jubler vi så ikke, vi borgere i EU? FORDI VI VED, at de smukke ord om solidarite­t og faellesska­b er tomme floskler. Tag bare flygtninge­ne – tidens vigtigste faelles emne. Her kører medlemslan­dene hver deres vej. Ingen spørger, hvad der er godt for faellesska­bet, men der ageres alene ud fra, hvordan man hver isaer får faerrest flygtninge.

EU-bureaukrat­erne lever åbenlyst i deres egen lukkede union uden folkelig kontakt

SAMTIDIG er briterne på vej ud. Og flere andre går med samme tanker. Udvidelsen mod øst gik for hurtigt og har understreg­et, at EU er blevet alt for stor en klub, hvor vi har alt for lidt til faelles. Det er tankevaekk­ende, at Juncker ser det som en succes,

mange forslag, kommisat kun 20 procent af de sionen kom med i 2014 til en staerkere EU Union, ’er godt på vej’. Det betyder jo, at 80 procent er skudt ned eller aldrig fremsat.

EU-BUREAUKRAT­ERNE lever åbenlyst i deres egen lukkede union uden folkelig kontakt.

EU ER IKKE folkenes faellesska­b. Det er bureaukra

der ikke et eneste ord ternes. I Junckers tale var om at begraense EU-bureaukrat­iet. Den gren, bureaukrat­erne sidder på, bliver bare tykkere og tykkere.

VI HAR BRUG for EU til de ting, der ikke respektere­r landegraen­ser, som flygtninge­strømme, cyberkrimi­nalitet og skatteundd­ragelse. Men vi har ikke brug for et bureaukrat­i, der vil kontroller­e vores liv i

er det eksempelvi­s lige vi mindste detalje. Hvad deler med Rumaenien på det sociale område eller på pressefrih­ed med Polen og Ungarn?

EU MÅ GENFINDE sin nødvendigh­ed for folket. Kun derved bliver EU brugbar for andre end bureaukrat­erne.

 ?? FOTO: AP ?? I Junckers tale i Europa-parlamente­t var der ikke et eneste ord om at begraense EU-bureaukrat­iet.
FOTO: AP I Junckers tale i Europa-parlamente­t var der ikke et eneste ord om at begraense EU-bureaukrat­iet.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark