Ekstra Bladet

SIKKE NOGET LORT

Kevin Magnussen havde svaert ved at sluge årets mest skuffende kvalifikat­ion fra hans side: – Det gav ingen mening

-

SINGAPORE (Ekstra Bladet): Saesonens mest skuffende tidtagning for Kevin Magnussen; potentielt i hele tiden som Haas-kører.

Søndag starter den 25-årige dansker Singapores Grand Prix som 16’er. Han bryder sig ikke om nederlag til sin teamkammer­at, men accepterer dem som en del af gamet. Det ville heller ikke vaeret et kaempe problem, hvis han eller teamet havde begået en brøler, eller hvis der var noget teknisk galt.

Hvad der gjorde ham mere frustreret end skuffet, var måden, weekenden er forløbet på. Og at der ikke er nogen oplagt forklaring på, hvorfor han fra den ene omgang til den anden var et sekund efter sin teamkammer­at. I moderne Formel 1 gøres forskelle normalt op i få tiendedele …

Havde farten

Traening var noget lort – for at bruge Kevin Magnussens eget udtryk.

Da det blev alvor til kvalifikat­ionen, føltes bilen stadig som under traening, men alligevel var danskerens første sammenlign­elige tid hurtigere end Grosjean - for første og eneste gang.

– Det så ud til, at på den ene omgang i Q1 havde jeg farten. Hele vejen fra fredag op til det punkt har jeg vaeret lort, den ene omgang var så god, men efterfølge­nde lort igen. Vi taler ikke om et par tiendedele. Vi taler ET sekund. Det giver ingen mening, lød det bramfrit fra Kevin Magnussen, da Ekstra Bladet talte med ham lørdag aften.

– Til det andet forsøg forventer du en masse forbedring fra banen. Det skete bare ikke for mig.

Overkørte

Hele vejen fra fredag op til det punkt har jeg vaeret lort, den ene omgang var så god, men efterfølge­nde lort igen

– I praksis overkørte jeg den, fordi du aendrer dit bremsepunk­t, går på gassen lidt tidligere i forventnin­g om mere greb. Midt i svinget taenker man bare ‘shit’, jeg har ikke noget greb, og derfra accepterer man bare det. Jeg vandt lidt tid, men jeg burde have fundet 1,2 sekunder, for banen forbedrede sig så meget

– Når du går fra at vaere et sekund bagefter under traening til, at alt er fint til, at du igen er sekund efter …

– Jeg kunne acceptere, hvis jeg bare var et sekund fra, fordi jeg kørte som en pose lort. Altså jeg har aldrig vaeret et sekund langsommer­e end en teamkammer­at på noget tidspunkt i min karriere.

– Der var FOR stor forskel på det ene saet daek til det andet. Hvordan jeg det vaere? Jeg ved det ikke, men det får en til at stille spørgsmåls­tegn ved om de daek var praecis ens. Altså jeg har ingen basis for at give dem skyl-

den, men hvordan kan jeg ellers svinge et sekund?

Biler er der

– Romain viste, at bilen var, hvis ikke perfekt, for så havde han vaeret syver, men god for han otter. Bilen er der, siger danskeren.

I den anden side af garagen var Romain Grosjean et sving fra den perfekte omgang. En fejl til sidst kostede lidt tid, så Sergio Perez’ Force India holder foran ham.

Franskmand­en havde også svaert ved at give en forklaring på, hvorfor teamkammer­aten svingede så meget.

– Det er meget svaert at finde grebet, når bilen er på graensen. På mit første forsøg i Q1 havde lidt trafik og var et par tiendedele bag ham. Til det andet forsøg finder jeg halvandet sekund, og jeg kan ikke forklare hvorfor, siger Grosjean til Ekstra Bladet.

Uforudsige­ligt

– Uheldigvis nåede han ikke Q2. Jeg er sikker på, at hvis han var gået videre, var det gået anderledes.

På 15. pladsen var Pierre Gasly blot 0,030 sekunder hurtigere.

På denne bane er det stort umuligt at overhale. Til gengaeld har samtlige udgaver af dette race bud på mindst en safetycar, så løbet bliver med garanti uforudsige­ligt.

– Du kan planlaegge alt det du vil, men det er Singapore. Det gaelder om at reagere på, når der sker noget, siger Grosjean.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Aldrig sket før – Jeg kunne acceptere, hvis jeg bare var et sekund fra, fordi jeg kørte som en pose lort. Altså jeg har aldrig vaeret et sekund langsommer­e end en teamkammer­at på noget tidspunkt i min karriere, siger Kevin Magnussen.
FOTO: RITZAU SCANPIX Aldrig sket før – Jeg kunne acceptere, hvis jeg bare var et sekund fra, fordi jeg kørte som en pose lort. Altså jeg har aldrig vaeret et sekund langsommer­e end en teamkammer­at på noget tidspunkt i min karriere, siger Kevin Magnussen.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark