Ekstra Bladet

Finaledram­a

- JIMMI WILLEMOES JENSEN jwj@eb.dk

Sikke et cykelløb!

Den saetning har man kunnet benytte på mange af årets Vuelta a España-etaper - og i går kunne man det igen på løbets mest sevaerdige af slagsen.

De blot 97,3 km bød på en ruteprofil, der lignede et naerbilled­e af skaeret på en fukssvans - og der blev leveret drama hele vejen til mål på stigningen Coll de la Gallina.

Her formåede podiekandi­daterne at ryste posen godt og grundigt.

Stor spredning

Enric Mas (QuickStep) vandt etapen foran Astanas Miguel Ángel López, og begge kørte de sig på podiet Mas på andenplads­en og López på tredjeplad­sen, da rytterne kom ind med stor spredning efter den benhårde etape.

Efter dem fulgte Simon Yates (Michelton-Scott) i den røde førertrøje. Den kunne ingen vriste af hans skuldre, og han skal nu styrte voldsomt på dagens paradeetap­e til Madrid, hvis han ikke skal kåres som vinder af løbet.

Etapens helt store taber blev Movistar-veteranen Alejandro Valverde, der gik helt ned på den afsluttend­e stigning og tabte mere end tre minutter. Det betød, at han måtte afgive sin samlede andenplads og i stedet nøjes med en femteplads.

Den 38-årige spanier kunne trods alt glaede sig over, at han beholdt den grønne pointtrøje. Lotto-Soudal-rytteren Thomas De Gendt sikrede sig løbets bjergtrøje, efter at han på etapens tidlige udbrud skrabede en del point sammen.

Drattede ud

Også LottoNL-Jumbos Steven Kruijswijk drattede ud af podiet. Den staerke hollaender formåede at kaempe sig ind 1.15 minutter efter Mas, men måtte altså konstatere, at han drattede ned på en fjerdeplad­s.

Løbet slutter søndag med en 100 km lang sidste etape til Madrid, hvor der kun er etapesejre­n på spil.

?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Enric Mas (QuickStep) vandt etapen foran Astanas Miguel Ángel López (tv.), og begge kørte de sig på podiet.