Ekstra Bladet

MYSTERIET ONUACHU

FRA BRANDVARM TIL ISKOLD: Han var ifølge FCM’s formand den bedste angriber i Danmark, men i de seneste knap 11 måneder har Paul Onuachu blot scoret to gange i Superligae­n

- GISLE THORSEN

– Skal vi saelge ham?

I sommeren 2017 var Paul Onuachu brandvarm, og FC Midtjyllan­ds bestyrelse­sformand, Rasmus Ankersen, havde taget ’hvad nu hvis Paul ryger’-planen op af skuffen.

Midtjydern­e havde ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r mulighed for at saelge den nigeriansk­e angriber for et beløb i omegnen af 45-50 mio. kr., men Ankersen mente, at Lange Paul kunne blive endnu mere vaerd.

Formandens tro på angriberen var stor, hvilket han også viste et halvt år forinden. Han lovede de midtjyske fans at droppe sin berømte man bun, hvis ikke Ounachu fik gang i målscoring­en.

– Hvis Paul Onuachu ikke scorer mindst 0,5 mål pr. 90 minutter, han spiller i foråret, så ryger den her, sagde formanden, mens han holdt hårknolden i hånden.

Rasmus Ankersen slap for at gå til frisør. Onuachu bragede med 11 mål i 15 Superliga-kampe igennem i det forår, og efter et par scoringer mod Brøndby kaldte formanden ham for Superligae­ns bedste angriber.

Vedvarende rygproblem­er

Og Superligae­ns bedste angriber saelger man ikke for 45-50 mio. kr., og Onuachu fortsatte da også med at score mål efter sommerpaus­en.

Otte gange nettede han i løbet af sine ti første Superliga-kampe, og han stod 20. oktober med et voldsomt flot snit med en scoring pr. 86,4 minut.

Siden skete der noget – eller måske rettere ikke noget.

Paul Onuachu scorede ikke resten af det efterår, han fik ikke fuld tid en eneste gang, og i vinterens transfervi­ndue overhalede angrebsmak­ker Alexander Sørloth ham indenom og blev skudt af sted til Premier League i en rekordhand­el til langt over 100 mio. kr.

Imens sloges Onuachu med vedvarende rygproblem­er, og siden 20. oktober 2017 har han bare scoret to mål i 12 Superliga-kampe.

Han er gået fra at vaere en hyperfarli­g angriber, der snit scorede taet på et mål per kamp, til en, der skal spille fire fulde Superligak­ampe for at score én gang.

Men hvad er det sket med 24-årige Onuachu?

– Jeg tror, at det gaelder samtlige spillere – og i hvert fald Paul – at de har brug for kontinuite­t, og den har manglet, siger FC Midtjyllan­ds sportsdire­ktør, Svend Graversen.

Onuachu blev i august 2017 ramt af blindtarms­betaendels­e, tabte seks kilo og mistede mange traeningsp­as. Det meste af foråret havde han problemer med en diskus i ryggen og spillede først til allersidst for de danske mestre.

Boldene hopper fra ham

Paul Onuachu er en type, der skal traene meget for at vaere god. Fysikken er hans fremmeste våben, og når han ikke er i god form, ses det straks.

Boldene hopper fra ham, afslutning­erne mangler skarphed. Han ligner en, der har svaert ved at få den lange krop til at gøre det, som hovedet vil have den til.

Sådan har det også vaeret i starten af denne saeson, og udover den manglende traeningsk­ontinuitet peger Svend Graversen på, at der er blevet skiftet ud blandt Onuachus makkere i front.

Også på det punkt savner nigerianer­en kontinuite­t, og så mangler han den solgte Rasmus Nissens mange fine oplaeg.

– Der er flere ting, der har spillet ind, og han har ikke

Vi ved godt, at der er et stykke arbejde, der skal udføres på traeningsb­anen, før han kan forløse sit potentiale

Vi har med en internatio­nal spiller at gøre, og derfor er forventnin­gerne også så høje

vaeret heldig. Vi ved godt, at der er et stykke arbejde, der skal udføres på traeningsb­anen, før han kan forløse sit potentiale.

– Det ved Paul også, men bundlinjen er, at vi er ovenud tilfredse med ham, fastslår Svend Graversen.

For Onuachu har det vaeret en vanskelig tid. Tålmodighe­d er ikke noget, han besidder i store maengder, og han har vaeret frustreret.

En internatio­nal spiller

FCM-angriberen er stadig i en genopbygni­ngsfase, men i

Herning er Svend Graversen overbevist om, at Superligae­n snart igen ser den udgave af Paul Onuachu, der for et års tid siden bombede løs.

– Vi har med en internatio­nal spiller at gøre, og derfor er forventnin­gerne også så høje. Paul har potentiale­t til at blive en internatio­nal topspiller, men med de problemer, han har haft, er der stadig et stykke vej, erkender sportsdire­ktøren.

– Men holder han sig skadesfri, vil vi henover efteråret se … nu vil jeg ikke sige den rigtige Paul, men en Paul, der får udfoldet sit store potentiale i kampene. Det er jeg sikker på.

Paul Onuachu har kontrakt med de danske mestre frem til sommeren 2020, så det virker oplagt, at han skal skydes af sted til en større europaeisk adresse naeste sommer.

Men først skal mysteriet Onuachu finde tilbage til den udgave af sig selv, der fik Rasmus Ankersen til at takke nej til masser af millioner og satte noget af sin hårpragt på spil ... gisle@eb.dk

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ??
FOTO: ERNST VAN NORDE
 ??  ?? Det var en helt anderledes flyvende Paul Onuachu, der scorede mål på stribe i efteråret 2017. Den 24-årige angriber scorede taet på et mål pr. kamp, da han for alvor var på toppen.
Det var en helt anderledes flyvende Paul Onuachu, der scorede mål på stribe i efteråret 2017. Den 24-årige angriber scorede taet på et mål pr. kamp, da han for alvor var på toppen.
 ?? FOTO: LARS POULSEN FOTO: LARS POULSEN ??
FOTO: LARS POULSEN FOTO: LARS POULSEN
 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? I 2017 var den nigeriansk­e angriber så varm, at FCM afviste at saelge ham for 45-50 mio. kr.
FOTO: LARS POULSEN I 2017 var den nigeriansk­e angriber så varm, at FCM afviste at saelge ham for 45-50 mio. kr.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark