Ekstra Bladet

N’DOYE BOMBER LØS

-

Da Dame N’Doye i sommer vendte hjem til FC København, lød beskeden fra manager Ståle Solbakken, at tilhaenger­ne ikke skulle forvente lige så mange mål som sidst.

Men den senegalesi­ske angriber har ikke glemt, hvordan man scorer mål i Superligae­n. Med seks mål allerede er han topscorer i ligaen, og han har faktisk lige nu et endnu bedre scoringssn­it end i sin første FCK-tid.

Det er et meget spinkelt datamateri­ale, men ikke desto mindre har N’Doye overrasket den gruppe af københavns­ke fans, der tvivlede på fornuften i at hente den aldrende angriber ind som Santander-afløser.

– Han har hjulpet os godt på vej i både Superligae­n og Europa og har vaeret den, som vi havde håbet, at han ville vaere.

– Man kan aldrig vaere sikker, men vi havde en god snak med ham og hans agent, og han var supermotiv­eret, siger Ståle Solbakken.

En klogere spiller

Dame N’Doye blev i sin tidligere klub Trabzonspo­r ofte parkeret ude på kanten med mange defensive pligter. Men i FCK bliver han brugt på pladsen helt fremme, og det har helt tydeligt passet ham.

– Jeg tror, at det har givet ham ekstra motivation, at vi bruger ham, hvor han er bedst, siger Ståle Solbakken, der roser sin afrikanske bomber for meget andet end målene:

– Han er blevet en klogere spiller, og så er han også blevet en endnu bedre holdspille­r. Han har altid vaeret en holdspille­r, men er det i endnu højere grad nu, og han er en klar lederskikk­else for os.

33-årige Dame N’Doye, der kom på en fri transfer efter kontraktud­løb i Trabzonspo­r, blev forleden kåret som månedens spiller i Superligae­n foran holdkammer­aten Viktor Fischer og Brøndbys Kamil Wilczek.

– Der er mange, der har gjort det godt – og N’Doye er helt bestemt en af dem, siger Ståle Solbakken, der foreløbig har glaede af den farlige angriber resten af denne saeson.

Jeg tror, at det har givet ham ekstra motivation, at vi bruger ham, hvor han er bedst

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? FCK-manager Ståle Solbakken glaeder sig over Dame N’Doyes fine start på saesonen.
FOTO: LARS POULSEN FCK-manager Ståle Solbakken glaeder sig over Dame N’Doyes fine start på saesonen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark