Ekstra Bladet

Verdensmes­teren sender Viktor ud

- Ritzau

Badmintons­tjernen Viktor Axelsen mødte sin overmand i semifinale­n i Japan Open.

Verdensmes­ter Kento Momota slog den tidligere VMguldvind­er 21-18, 21-11 og spillede sig i finalen på hjemmebane i Tokyo.

Det var Momotas ottende sejr på stribe over danskeren, der ligger nummer et på verdensran­glisten.

Med Axelsens nederlag er alle danskere nu faerdige i turneringe­n.

Fulgte godt med

’Tabte semifinale­n til en velspillen­de Momota i dag (i går, red.). I morgen går turen til Kina. Tak for støtten’, skrev Axelsen på Instagram efter kampen.

Det startede ellers fornuftigt for Axelsen, der fulgte godt med tredjeseed­ede Momota og havde flere føringer i første saet.

Axelsen kom på 7-4 og senere 17-13, før Momota med seks point på stribe satte danskeren på plads og kursen mod saetsejr.

I andet saet fulgte Axelsen blot med til stillingen 8-8.

Den lynhurtige japaner havde det bedst, når tempoet blev skruet i vejret, og hans hurtige spil kunne Axelsen ikke daemme op for.

Momota havde klart overtaget i kampen og bragte sig først foran 11-8. Axelsen tog et point, men ligesom i første saet tog Momota seks point på stribe og bragte sig på 17-9.

Uden problemer

Det forringede Viktor Axelsens chancer for en finaleplad­s betydeligt, og Momota spillede sig uden de store problemer videre ved at vinde første matchbold, da Axelsen skød i nettet efter 53 minutters spil.

I finalen skal Momota møde thailaende­ren Khosit Phetpradab, som i sin semifinale besejrede sydkoreane­ren Lee Dong-keun 21-12, 2116.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Semifinale­n blev endestatio­nen for badmintons­pilleren Viktor Axelsen i Japan Open.
FOTO: RITZAU SCANPIX Semifinale­n blev endestatio­nen for badmintons­pilleren Viktor Axelsen i Japan Open.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark