Ekstra Bladet

Sanne LEVER LIVET hjertet forrest

-

Det kraever en tekst så lang som Det Gamle Testamente at beskrive en kvinde, der hele sit liv har levet af ikke at lade sig fange. Sanne Salomonsen er måske et af de mest komplekse mennesker, vi har set på stjernehim­len i Danmark. De unge år blev brugt i hjemmet i Holte, hvor faderen var både universite­tslektor og videnskabs­mand, men også amatør jazzpianis­t. Dette gav den unge Sanne blod på tanden, og allerede seks år gammel var hun med som elverpige i en opsaetning af Elverhøj på Det Kongelige Teater. Hun blev tilbudt plads på balletskol­en, men foraeldren­e afslog.

Da Sanne fyldte 14, var der igen gang i den musikalske drøm. Allerede året inden havde hun haft sin sangdebut i et lokalt band, men i 1968 var det som sanger i Curled Edges, at hun fik fart på musikdrømm­ene. Senere blev det til en rolle i musicalen ’Hair’, og her blev skuespilch­efen Klaus Pagh så vild med hende, at han tilbød hende gratis undervisni­ng på ABC Teatret, og nå ja, så havde hun faktisk også en lille rolle i tv-serien ’Huset på Christians­havn’.

Efterfølge­nde er karrieren kun gået en vej, og som en af de få danskere på musikhimle­n er stjernen blevet ved med at stråle. Sanne ER rock-mama, og til dette sagde hun i 2011: ’Når jeg kigger rundt på den danske scene, så kan jeg jo tydeligt se, at hvis der er en rock-mama, så er det mig. Sådan er det’. Efterfølge­nde kunne Anne Linnet i sin selvbiogra­fi fortaelle, at hun havde haft et seksuelt forhold til Sanne – en tese, der dog aldrig er blevet bekraeftet af Sanne selv.

Men sex-rygterne fik igen gang i de røde kinder, da Thomas Blachman mere end antydede, at Sanne havde haft et forhold til Thomas Helmig i 1980’erne. Dette ville Sanne heller ikke hverken be- eller afkraefte, men sådan er det vel med Sanne. Det sexede er altid lige under overfladen, men vi får aldrig vished. Det er ikke som Madonna, der har solgt sig selv på sex. Sanne har solgt sig på Sanne med hud og ekstremt meget hår.

Så opsummeret, og isaer med de seneste års sløjfer bestående af ’X Factor’ og nu DR’s ’Live’ må man sige, at Sanne har formået at skabe en arv, som kun Raquel Rastenni og Birthe Wilke har gjort det før hende. Hun formår som en trold af en aeske efter både et hårdt sygdomsfor­løb og svaere livskriser at rejse sig igen og igen. Hvem havde for eksempel troet, at ’X Factor’ ville skabe et så enormt comeback til den rynkede, men altid strålende stjerne. Jeg tror godt, Sanne vidste, hvad hun kunne bidrage med, men vi andre skal gang på gang overbevise­s – og det bliver vi. For ingen er som Sanne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark