Ekstra Bladet

Der er altid tid til at spille en stor rolle mere

-

SELVOM DEN

dengang 70-årige David Jason følte sig for gammel til rollen i ’En sag for Frost’, forsøgte han alligevel at saelge en ny krimiserie til tv-stationen ITV et par år efter sin Frost-exit. Serien handlede om en russisk spion i Berlin under den kolde krig. Men tv-stationen købte den ikke.

’Måske er der kogt nok suppe på den kolde krig, eller måske mindede den for meget om andre serier, men jeg håber stadig, der er nogle, der viser interesse for serien’, sagde han til Mail Online dengang.

David Jason nåede dog ikke at vaere arbejdsløs saerlig laenge. Han har haft en del roller i engelske tv-serier. De seneste fem år har han spillet en af hovedrolle­rne i den engelske kome- dieserie ’Still Open All Hours’. Og da en journalist fra The Mirror spurgte den i dag 78-årige skuespille­r om, hvorfor han ikke snart går på pension, svarede han:

’Der er altid tid til at spille en stor rolle mere.’

DET MED AT SPILLE

komedier ligger slet ikke skuespille­ren fjernt. Det var rollen som Derek ’Del Boy’ Trotter i komedieser­ien ’Only Fools and Horses’, der gjorde David Jason berømt sit hjemland. En rolle, han spillede i 22 år, før han lod overskaegg­et gro, rynkede panden og satte den lille, ternede hat på hovedet i ’En sag for Frost’.

Energien til at fortsaette sin karriere får han fra sin kone, Gill Hinchcliff­e, der er 20 år yngre end sin mand. De mødtes, efter hans første kone døde af brystkraef­t i 1995. i

Gill er drivkrafte­n bag alt, jeg foretager mig

– Gill er drivkrafte­n bag alt, jeg foretager mig. Hun er min co-driver. Det kan godt vaere, at jeg sidder oppe foran og styrer, men hun er den, der organisere­r det hele bagi og sørger for alt om-

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark