Ekstra Bladet

Rockere faengslet

- KARSTEN GØTTLER kag@eb.dk

En dommer har varetaegts­faengslet to maend, der er mistaenkt for drabet på 35årige Jesper Durhuus i Haverslev i Himmerland.

Dommeren fandt, at der er begrundet mistanke om, at de er skyldige i manddrab.

Politiet mente da også forud for retsmødet at have så belastende beviser mod de anholdte, at der var belaeg for at kraeve dem faengslet. De sigtede selv naegter sig til gengaeld skyldige i anklagerne mod dem. råd fra deres forsvarere ønskede at udtale sig i retten, valgte dommeren at følge anklageren­s begaering om lukkede døre.

Det skete på trods af protester fra forsvarern­e og fra pressen.

Døde af blodtab

Forinden kom det frem, at den 35-årige Jesper Durhuus fra Hirtshals onsdag aften døde som følge af omfattende blodtab efter knivstik i maven og øverst i brystkasse­n under et slagsmål ved Circle K-tanken på Haverslev-rasteplads­en ved E45 syd for Aalborg.

Hårdt såret slaebte den muskuløse mand sig henover en vej og et grusareal. Efter knap 100 meter faldt han omkuld på en traeterras­se på nabogrunde­n. Her forsøgte Falck-folk at redde hans liv blandt andet med en hjertestar­ter, men blot 20 minutter efter alarmopkal­det blev han erklaeret død af akutlaegen.

Jeg kan oplyse, at de to sigtede har meldt sig efter indbyrdes aftale

Uklar årsag

Hvad der forårsaged­e slagsmålet mellem den draebte og de formodede gerningsma­end vides ikke.

I retten var en halv snes af de anholdtes venner mødt op. De fik et kort nik af Mohammad Omar Rayeq, mens Kion Hjaltalin Bertelsen nøjedes med at klappe sin kammerat på hovedet.

 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? Lys og blomster er lagt på traeterras­sen, hvor 35-årige Jesper Durhuus fra Hirtshals døde af knivstik.
FOTO: RENÉ SCHÜTZE Lys og blomster er lagt på traeterras­sen, hvor 35-årige Jesper Durhuus fra Hirtshals døde af knivstik.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark