Ekstra Bladet

Et mareridt

Sommervejr­et var en af mange udfordring­er, da den nye saeson blev optaget

- NNA BAY MADSEN nbm@eb.dk

Snart har den nye saeson af ’Den store bagedyst’ premiere på DR, men optagelser­ne til det populaere program forløb langt fra uden problemer.

Det fortalte Timm Vladimir, der er vaert på programmet, da Ekstra Bladet i går morges fangede ham på den røde løber til filmen ’Iqbal & Den Indiske Juvel’ i Imperial i København.

Sindssygt varmt

Den danske sommer 2018 har nemlig vaeret ekstremt varm, og det skabte udfordring­er for amatørbage­rne under optagelser­ne.

– Vi har haft rigtig mange problemer med varmen, fordi det har vaeret den varme sommer, det har vaeret. Vi optager i april, maj og juni, så det var jo sindssygt varmt, og derfor har alt sådan noget med at temperere chokolade og lignende vaeret et mareridt for deltagerne. Vi har haft 30 grader og mere inde i teltet hver gang. Det plejer at vaere omvendt, hvor vi står og fryser ad helvede til. Så det har vaeret en udfordring, lyder det fra Timm Vladimir.

På grund af varmen måtte medarbejde­rne bag programmet vaere ekstra opmaerksom­me på bagernes helbred under optagelser­ne.

– Flere gange har vi måttet vaere henne ved deltagerne og bede dem om at tage en pause og få lidt at drikke, fordi de har vaeret meget påvirkede af varmen. Heldigvis har vi ikke haft nogen, der er faldet om, siger Timm Vladimir.

God saeson

På trods af udfordring­erne kan man ifølge Timm Vladimir godt glaede sig til den nye saeson af DR-programmet.

– Det bliver en rigtig god saeson, hvor der kommer til at vaere mange ’Bagedyst’momenter, som man vil huske. Både når det går vildt galt, eller når det går rigtig godt. Det får vi allerede noget af i første program, siger DR-vaerten med et smil og fortsaette­r.

Der er nogle kiks

– Der kommer til at vaere kiks, men generelt synes jeg, at bagerne i år har et rigtig højt niveau, og at de er gode. De er ikke helt ude at skide, siger han med et grin.

Varmen har ikke vaeret den eneste udfordring i forbindels­e med optagelser­ne. En af deltagerne kom galt afsted.

Vi har haft 30 grader og mere inde i teltet hver gang

Heldigvis har vi ikke haft nogen, der er faldet om

– Vi havde en deltager, der faldt på cyklen og fik hjerneryst­else under optagelser­ne, men laegerne vurderede, at det var forsvarlig­t, at vedkommend­e kunne bage videre. Så vi har en, der bager hele programmet med en hjerneryst­else. Det var sådan noget med, at vedkommend­e måtte gå ind og bage og så ned og ligge mellem optagelser­ne. Jeg ved ikke, om vi ser det i programmet. Det må vi se. Men det hele gik, siger Timm Vladimir.

 ?? FOTO: BJARNE BERGIUS HERMANSEN/DR ?? Ved optagelser­ne til de tidligere saesoner med ’Den store bagedyst’ (foto) har der ofte vaeret meget koldt i bage-teltet. I år har problemet vaeret den varme sommer.
FOTO: BJARNE BERGIUS HERMANSEN/DR Ved optagelser­ne til de tidligere saesoner med ’Den store bagedyst’ (foto) har der ofte vaeret meget koldt i bage-teltet. I år har problemet vaeret den varme sommer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark