Ekstra Bladet

Regeringen har travlt, for det er valgår

-

Statsminis­teren REGERINGEN HAR TRAVLT. himself troner på den ene af Venstres annoncer efter den anden og roser sig af mangt og meget, som han ikke har haft med at gøre. Sammen med ressortmin­istre står han i midten på pressemøde­r og udsteder løfter.

Det er der ingen grund til at undre sig over, for det er valgår. Vi ved det allesammen, men vi ved ikke, hvornår valget kommer, for i Danmark er det statsminis­teren og kun ham, der bestemmer det.

havde truet sig til en DA LIBERAL ALLIANCE plads i regeringen, var der en af ministerpo­sterne, der virkelig blev underlig besat.

Og her taenker jeg ikke på aeldremini­steren, der med rette har vaeret meget fokus på, men på undervisni­ngsministe­rposten, som blev tildelt

Merete Riisager. Hun havde fra sin plads i Folketinge­t vaeret den mest indaedte kritiker af folkeskole­reformens indhold, mens Venstre havde vaeret med i reformen, der byggede på et bredt flertal i Folketinge­t.

forvalte en reform, HUN SKULLE ALTSÅ som hun havde brugt al sin politiske kraft på at forhindre. Vi var mange, der var spaendte på, hvordan det skulle foregå. I lang tid forholdt hun sig dog i ro.

Men inden det nu blev valg og dermed for sent at praege folkeskole­n med Liberal Alliances politik, spillede hun ud sammen med en af aftalepart­erne, nemlig Venstre – og igen var det statsminis­teren. De foreslog en raekke aendringer – ikke mindst, at der skulle vaere faerre undervisni­ngstimer.

Forligspar­tierne, bortset fra Venstre, var ikke inddraget, men det forlød, at det ville de blive efterfølge­nde!

fordi aftalen PROCEDUREN ER KRITISABEL, mellem partierne var, at de sammen skulle drøfte udviklinge­n, men at de ville give reformen lidt tid at virke i.

Det virker helt besynderli­gt, at det er vigtigt i 2018 at beskaere antallet af timer i folkeskole­n. Der er mange fag, der burde opgraderes uden at skaere alt muligt fra, men i stedet prøver ministeren at ødelaegge det arbejde, der nu finder sted i folkeskole­n.

Det virker helt besynderli­gt, at det er vigtigt i 2018 at beskaere antallet af timer i folkeskole­n

de socialdemo­krater, JEG HØRER TIL der var meget utilfreds med lockouten og dermed den måde, laererne blev behandlet på i forbindels­e med reformen. Og jeg tror, at det har spillet en rolle for meget af utilfredsh­eden, som ikke har noget at gøre med de forslag, som regeringen nu spiller ud med.

Den rimelige utilfredsh­ed i skoleverde­nen aendres ikke ved de forslag, Venstre og Liberal Alliance nu har fremlagt. De betyder kun endnu større usikkerhed på folkeskole­rne, og det undergrave­r den tillid, folkeskole­ns laerere kunne have til, at partierne bag reformen stod sammen om den.

 ?? FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/RITZAU SCANPIX ?? Statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen og undervisni­ngsministe­r Merete Riisager praesenter­er regeringen­s folkeskole-udspil.
FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/RITZAU SCANPIX Statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen og undervisni­ngsministe­r Merete Riisager praesenter­er regeringen­s folkeskole-udspil.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark