Ekstra Bladet

Tulle holder DR i en skruestik

-

lige for Danmarks Radio DET ER IKKE SÅDAN at undslippe Kristian Thulesen Dahls hede ånde i nakken. Dansk Folkeparti fastholder et jerngreb om DR.

Helt ned i detaljen – musikvalg, programvir­ksomhed og artikelgen­rer på nettet – har Tulle gennem den seneste tid forsøgt at få indflydels­e på, hvordan DR skal forvalte budgettern­e. Og regeringen har ladet ham få lov.

efter en raekke upåagtede DET STÅR KLART drøftelser mellem regeringen og DF hen over de seneste par uger. Baggrunden for forhandlin­gerne har vaeret, at kulturmini­ster Mette Bock har skullet udarbejde et såkaldt ’public service-katalog’, der laegger rammerne for DR’s public service-virksomhed.

I dag bliver alle DR-medarbejde­re indkaldt til møde for at blive orienteret om ny struktur og for at høre om, hvad DR skal fokusere på i de kommende år.

Formentlig samtidig vil kulturmini­steren løfte sløret for, hvad der står i public service-kataloget. Og det er altså her, at Dansk Folkeparti på forhånd har sikret sig maksimal indflydels­e.

kort før sommerferi­en MED MEDIEFORLI­GET blev Danmarks Radios økonomiske skaebne beseglet: Ud af et oprindelig­t budget på den lune side af de fire milliarder kroner bliver der nu trekvart milliard kroner mindre at gøre godt med hvert eneste år. Immervaek en slat penge.

Det ligger fast, at fyringer ikke kan undgås, og DR er allerede så småt begyndt at varme op til spareøvels­en ved at tilbyde frivillige fratraedel­sesordning­er.

er nu, inden for DET STORE SPØRGSMÅL hvilke programomr­åder DR skal skaere.

I princippet kunne ministeren have valgt slet ikke at konsultere DF i den henseende, for ifølge medieforli­get er den konkrete udmøntning af, hvordan DR skal forvalte sin programvir­ksomhed, faktisk alene et anliggende mellem hende og DR-bestyrelse­n.

Men ifølge kilder har Mette Bock ikke turdet se bort fra DF’s indvending­er. Kulturmini­steren har angivelig vurderet, at det ville vaere ’uklogt’ ikke at lade DF få indflydels­e. Og det har de så fået. Ligesom det også lykkedes DF at få det sidste ord i sagen om placeringe­n af Radio24syv, selvom de andre partier var parat til kun at lade en brøkdel af stationen blive udflyttet. Også her gik Thulesen Dahl personligt ind og blandende sig.

og Danmarks Radios FORHOLDET MELLEM DF bestyrelse har laenge vaeret anspaendt, og i DF-toppen har man laenge haft DR mistaenkt for at ville udmønte de pålagte besparelse­r på en måde, så det vil tage sig maksimalt dramatisk ud – herunder ved at lade en raekke populaere programmer lide lukningsdø­den.

Og det er altså det, som DF nu har forsøgt at gardere sig imod ved at pålaegge kulturmini­steren at stille en raekke meget konkrete krav til Danmarks Radio.

Således har DF’s medieordfø­rer, Morten Marinus – med ført hånd af topfolkene Kristian Thulesen Dahl og Peter Skaarup – sikret sig, at Danmarks Radio ikke, som det ellers var planen, skaerer daekningen af sport yderligere ned.

Ydermere er det på DF’s forlangend­e blevet sikret, at der afsaettes ressourcer af til at daekke breddeidra­et.

blander DF sig. HELT NED I DR’S MUSIKVALG

Tulle og hans folk har fået indføjet, at DR skal spille mere dansk musik, at der skal vaere flere ’oldies’, og nok så afgørende, at det ikke laengere vil vaere tilstraekk­eligt for DR at henvise de mere folkelige genrer til dab-kanalerne.

Samtidig har man modsat sig, at der bliver sparet på den folkelige P4-kanal.

Også i forhold til nettet vil der på DF’s forlangend­e blive pålagt DR snaerende bånd. Ambitionen var at forhindre DR i at drive nyhedsjour­nalistik på dr.dk, fordi det kan vaere konkurrenc­eforvriden­de i forhold til de private medier.

Så langt ville Mette Bock dog ikke gå – angivelig fordi regeringen­s koordinati­onsudvalg saetter haelene i.

Men det vil trods alt komme til at fremgå af dessinerne til DR, at der ikke laengere må bringes laengere baggrundsa­rtikler og analyser på nettet.

Kulturmini­steren har angivelig vurderet, at det ville vaere ’uklogt’ ikke at lade DF få indflydels­e

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Fuld kontrol Kristian Thulesen Dahl og Dansk Folkeparti har helt ned i detaljen blandet sig i DR’s nye struktur.
FOTO: JENS DRESLING Fuld kontrol Kristian Thulesen Dahl og Dansk Folkeparti har helt ned i detaljen blandet sig i DR’s nye struktur.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark