Ekstra Bladet

Solgte alt i Danmark

-

Ivan Karadzic havde aldrig dykket, da han for første gang besøgte Thailand i 2006. Han skulle til en kammerats bryllup, og han havde i den forbindels­e sørget for, at der var lidt ekstra ferie, så han kunne rejse rundt i det populaere ferieland.

Han kom til øen Koh Tao, der ligger godt 400 kilometer syd for Bangkok.

Som så mange andre danskere tog han et dykkerkurs­us, og så var han solgt.

– Alle kan dykke, men nogle bliver besat. Det blev jeg.

Han vendte tilbage til Thailand et par gange, inden han i 2007 solgte alt, rev teltpaelen­e op og flyttede til landet permanent.

– Jeg satte min lejlighed til salg. Den blev solgt, jeg fik lidt penge, og så tog jeg afsted. Det var en stor beslutning, men det var ikke noget, jeg taenkte så meget over. Jeg ville prøve det, og hvis det ikke virkede, kunne jeg altid tage hjem igen.

– Jeg startede på en profession­el dykkerudda­nnelse på Kho Tao. Det tog vel et par måneder. Og derefter begyndte jeg at arbejde i dykkerindu­strien.

Siden 2009/2010 har han dykket i vrag, og siden 2016 har han dykket i grotter.

– Der er ingen tvivl om, at vragdyk kan vaere farligt. Men det er ikke det, der har fascineret mig. Tvaertimod er det det, at du er nødt til at traene dig op for at kunne lave de dyk. Det er ligesom at bestige Mount Everest. Det er en kamp mod dig selv for at gøre dig selv bedre.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark