Ekstra Bladet

Tages i opløbet

- Sahl@eb.dk

Enten er DF ved at få ryddet ud i landsbytos­serne. Eller også er Kristian Thulesen Dahl og DF-ledelsen blevet bløde i knaeene.

Blot et enkelt partimedle­m er blevet ekskludere­t det seneste år. Mens en anden fik stillet stolen for døren.

Tidligere har Dansk Folkeparti ellers smidt adskillige medlemmer ud hvert år. Alene i 2017 blev fem DF’ere ekskludere­t, viser Ekstra Bladets gennemgang.

Mest iøjnefalde­nde er det nok, at Steen Petersen, valgt til Faxe Byråd, stadig er medlem af partiet.

På Facebook opfordrede han til, at spansk politi skulle skyde flygtninge. Han slap med at miste sin udvalgspos­t i den sydsjaella­ndske kommune.

Poul fra Blod til Blød

Poul Lindholm Nielsen er partisekre­taer i Dansk Folkeparti.

Internt i partiet har han i en årraekke haft tilnavnet ’Poul Blod’, fordi han har ført kniven, når der skulle ryddes op i partiets balladesag­er i baglandet.

Nu er spørgsmåle­t så, om partiledel­sens barske mand er gået fra blod til blød.

– Er I blevet bløde i knaeene? – Nej, der er bare flere, som har opført sig ordentligt, specielt på Facebook og internt. Vi gør hele tiden meget ud af at fortaelle, at folk skal respektere hinanden.

– Som vores formand siger til vores medlemmer, når vi holder møder: ’I skal laere at sige pyt, det kan godt vaere, jeg ikke får ret i dag, men så får jeg det en anden dag.’

– Er I så også selv begyndt at sige lidt mere pyt fra ledelsens side?

– Nej, det synes jeg ikke. Vi har vores regler om, at man skal opføre sig ordentligt på de sociale medier. Det nytter ikke noget at sidde klokken to om natten og skrive noget uartigt noget og så tro, at det bare går an.

Fik en snak

– Steen Petersen fra Faxe opfordrede spansk politi til at skyde flygtninge. Hvorfor røg han ikke ud?

– Det var, fordi vi fik en snak med ham om det. Han har også modereret sig. Han har også fjernet det fra Facebook. Som jeg sagde til ham og pressen: Det er jo de spanske myndighede­r, der afgør, hvad man skal gøre. Det er overhovede­t ikke noget, vi skal blande os i, hverken fra København eller Faxe.

– Tidligere har I da slået hårdere ned på den slags opfordring­er – også selvom folk har trukket i land?

– Nej, for han sagde med det samme, at han godt vidste, hvordan man gør i Danmark. Han henviste til, da politiet i forbindels­e med noget EU skød varselssku­d, så kunne man vaelge at skyde i benene. Altså han var hurtig til at sige, at selvfølgel­ig var han enig i, at man respektere­r, at det er de spanske myndighede­r, der bestemmer.

– Betyder det, at I er ved at få styr på landsbytos­serne?

– Det synes jeg nu også, vi har haft. Men det bliver da heldigvis mindre og mindre med de der problemer. Vi har gjort meget i årenes løb for at rense ud.

Han røg ud

Den eneste DF’er, som er røget på porten i 2018, er Morten S. Petersen fra Svendborg.

Vi har vores regler om, at man skal opføre sig ordentligt på de sociale medier

Han kunne ikke acceptere folketings­medlem Dorthe Ullemose som gruppeform­and i byrådsgrup­pen.

– Man bliver en smule fredfyldt i det øjeblik, når det går op for en, at man slipper for alt den fnidderfna­dder i den butik, udtalte han efter udsmidning­en pr. mail til Fyens.dk.

Blodigt år

Et kig tilbage i DF’s historie viser, hvor fredelige tider partiet befinder sig i. Eksempelvi­s blev 22 partimedle­mmer ekskludere­t i 2006.

De fleste røg ud for offentlig kritik af ledelsen. Mens ni lokalforma­nd og en sekretaer røg ud, fordi de havde åbnet muligheden for at samarbejde med det yderste højre i nazibevaeg­elsen og Dansk Front.

Vi har gjort meget i årenes løb for at rense ud

Laes lederen på bagsiden

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark