Ekstra Bladet

DEN NYE MAND I MIDTEN

- Laes også side 17

I dag sidder partiet i midten af dansk politiks stadsestue

SOM MAN KAN laese i dagens avis, har Dansk Folkeparti blot ekskludere­t et enkelt medlem i år på grund af rabiate holdninger.

Vistnok en slags rekord. Så stuerene er DF blevet.

Det er noget af det mest bemaerkels­esvaerdige i dansk politik for tiden. Både Dansk Folkeparti og

andet synes, DF bør partiet, der mere end noget blive ude på trappesten­en i dansk politik, Radikale Venstre, har holdt årsmøder i weekenden, og deres roller er byttet rundt. DANSK FOLKEPARTI er ikke bare blevet ’stuerene’. I dag sidder partiet i midten af dansk politiks stadsestue. Alle valghandle­rom ud laen d inge politik. A ludla end inge politikhan­dlerom Dansk Folkeparti. Enhver kan efter Mette Frederikse­ns( S) dumpning af de radikale på området se, at R har tabt pladsen og til hvem.

KRISTIAN THULESEN Dahl har i denne weekend sagt ting fra DF’s talerstol, der er som taget ud af munden på radikale ledere i forrige århundrede. Eksempelvi­s’ de teri forhandlin­gslokalet, at forandring­er skabes ’. Eller’ der e ringen snuptagslø­sninger ’.

Imens står Morten Østergaard udenfor og er ultimativ. Hvilket førhen var Dansk Folkeparti­s rolle. H ankr ae vera f socialdemo­kraterne, at DF holdes udenfor. MORTEN Østergaard ser ikke, at modstanden mod netop de radikales inkluderen­de ud laen d inge politik

samlende faktor i dansk politik. i dag er den mest

Han begriber dermed ikke, at han selv er prisgivet denne politiske vold.

Meget få i dansk politik vil i dag, hvad de radikale vil på ud laen d inge området. Et markant flertal ønsker derimod Dansk Folkeparti­s ud laen d inge politik. Og da al dansk politik i årevis har handlet om

i denne weekendnet­ud laen d inge politik, blev man op mindet om, hvad det mere praecist betyder.

DE RADIKALE sidder nu ude på trappesten­en. Og selvom leder Morten Østergaard netop har stået og kundgjort over for sit parti og dets medlemmer, at der har de det godt, så passer det ikke.

et af de mest marVi taler i det hele taget om kante skift i dansk politik. I hele forrige århundrede var det de radikale, der afgjorde, hvem der skulle sidde i Statsminis­teriet. Nu er det Dansk Folkeparti. Mette kan bare ringe, som Thulesen Dahl siger. Det kan Løkke også.

DET STÅR DEM naturligvi­s tillige frit for at ringe til Morten Østergaard. Men det virker ikke, som om de har hans nummer.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Kristian Thulesen Dahl (tv.) har placeret DF mellem blå og rød blok og dermed sendt Morten Østergaard og de radikale ud på et sidespor.
FOTO: JENS DRESLING Kristian Thulesen Dahl (tv.) har placeret DF mellem blå og rød blok og dermed sendt Morten Østergaard og de radikale ud på et sidespor.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark