Ekstra Bladet

Håber på fordel ... men det kan blive røv og nøgler

-

I FC København bliver der holdt nøje øje med planerne om at aendre de europaeisk­e turneringe­r.

Københavne­rne har kvalificer­et sig til et europaeisk gruppespil i 12 ud af de 13 seneste saesoner, men klubben kan blive ramt af aendringen.

– Det er uforudsige­ligt at sige, om det bliver en fordel eller ulempe. Vi håber, at det bliver en fordel, men det er for tidligt at vurdere.

– Det hele afhaenger af beslutning­er, der ikke er truffet endnu, siger Niels-Christian Holmstrøm til Ekstra Bladet.

Parkens naestforma­nd er en rutineret fodboldpol­itiker med mange års erfaring i både UEFA- og ECA-regi, og selvom han ikke laengere sidder med ved bordet, er han med til at udstikke linjen.

– Vi har internt diskussion­er om, hvordan vi skal laegge vores aeg i kurvene, og vi arbejder taet sammen med de kolleger, vi har på det her område.

Er blevet attraktivt

Kolleger er i denne sammenhaen­g klubberne fra de lande, der ligesom Danmark ligger i midterfelt­et og kan blive ramt af en beskåret Europa League.

Ambitionen må vaere, at så mange danske klubber som muligt får adgang til de her turneringe­r

For turneringe­n er blevet attraktiv at deltage i – både sportsligt og økonomisk. Også for klubber fra de store fodboldlan­de.

FCK kommer i denne saeson til at tjene lige så meget på deltagelse­n i Europa League, som klubben gjorde på Champions League-deltagelse­n i 2006/07.

Derfor er det helt afgørende for Holmstrøm og co., at muligheden for at kvalificer­e sig ikke forringes.

– Det store spørgsmål er, hvordan accesslist­en bliver. Altså, hvordan bliver kvalifikat­ionerne. Det er helt afgørende, og det er noget af det, vi slås med.

– Hvis den bliver fyldt op i både Europa League og i den nye turnering med endnu flere hold fra de store ligaer, så er det røv og nøgler, siger Niels-Christian Holmstrøm.

Han peger også på, at det er vaesentlig­t, hvordan koefficien­tpoint bliver beregnet, og hvordan point til ranglister­ne optjenes. For det er de point, der afgør ens seedning til kvalifikat­ionsrunder­ne.

Dybt problemati­sk

Holmstrøm spår, at en ny turnering vil få samme startprobl­emer, som Europa League havde, men ambitionen om at give flere klubber mulighed for at spille europaeisk­e kampe hen over saesonen bifalder han.

– Ambitionen må vaere, at så mange danske klubber som muligt får adgang til de her turneringe­r – hvis de ellers har lyst til at spille.

– Det er der åbenbart ikke andre end FCK, der har .., siger FCK’er med henvisning til, at københavne­rne i denne saeson igen var det eneste danske hold, der kom i et europaeisk gruppespil.

– Jeg havde håber, at vi i hvert fald havde fået to hold med. Det er dybt problemati­sk for dansk fodbold, at vi missede den chance.

– Vi har brug for at skrabe point sammen, så vi inden 2021 kan komme op på 14.15.-pladsen på ranglisten. Det vil give os ekstremt gode forudsaetn­inger, siger Holmstrøm.

Seks danske klubber er i denne saeson repraesent­eret i European Club Associatio­n (ECA). Udover FCK er det Brøndby, FC Midtjyllan­d, AaB, OB og FC Nordsjaell­and. gisle og ege

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? – Det er uforudsige­ligt, om det bliver en fordel eller ulempe, siger Parkens naestforma­nd, Niels Christian Holmstrøm, om en europaeisk tredjerang­sturnering.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN – Det er uforudsige­ligt, om det bliver en fordel eller ulempe, siger Parkens naestforma­nd, Niels Christian Holmstrøm, om en europaeisk tredjerang­sturnering.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark