Ekstra Bladet

BECH ER VAEK

Alexander Zorniger bad Benedikt Röcker smutte ud fra interviews på kulsort Brøndby-søndag

- JAN KJELDTOFT toft@eb.dk

Defensivt er det en af de vaerste kampe, vi nogensinde har spillet

0-1 Marcel Rømer (12.),

1-1 Kamil Wilczek (14.),

2-1 Hany Mukhtar (21.),

2-2 Johan Absalonsen (41.),

2-3 Mart Lieder (51.),

2-4 Stefan Gartenmann (58.). ------------------------------ Her forsøger Uffe Bech at finde et hul i Dannevirke. Som med så meget andet i den kamp var han og de andre Brøndby-spillere fuldstaend­ig blottet for succes, og den gule defensiv sejler p.t. som en synkende aktie på en børs under kollaps.

Bech er vaek! Det var Brøndbys defensiv også.

Det er trods alt ikke hver dag, Brøndby lukker fire kasser ind og giver chancer vaek til endnu flere. Fuldt forståelig­t at fansene piftede kraftigt – i hvert fald dem, der endnu ikke var forduftet fra Sydsiden og andre tribuner, men der var dog ca. 1000, der gerne ville hilse på spillerne efter kampen.

De ventede forgaeves!

Lunkne håndklap

Det blev kun til lunkne håndklap i deres retning. Auf wiedersehe­n. Bagefter forklarede en nedtrykt Benedikt Röcker så om det åbne hus, at ’det pisser mig af ’ og skulle til at svare på et sidste spørgsmål, men så satte censuren ind.

Alexander Zorniger bad forsvarssp­illeren smutte ned ad trapperne og ind i omklaednin­gsrummet.

– I’m really sorry. Der er ikke så meget at tale om, og jeg vil svare på alle spørgsmål. Sorry guys. Jeg har lidt mere erfaring end dem, forklarede cheftraene­ren stille.

– Vi var alt for koncentrer­ede om arbejdet MED bolden i 90 minutter, og det gik ikke op for os, hvilken slags fodbold vores spil er baseret på. Vi skal cleare, generobre og hjaelpe hinanden, og det var praecist det, vi ikke gjorde i dag. Vi kaemper stadig med at finde den defensive struktur.

– Men du har dog arbejdet med denne trup i mange uger nu!

– Der er hold, der arbejder med det i flere år.

– Hvor lang tid har du brug for?

– Vil du have det praecist? To måneder og 15 dage. Det kan vaere, det ender med, vi har brug for to-tre dage mere, sagde Zorniger og demonstrer­ede vel, at ironi også kan vaere en tysk specialite­t …

– Okay!

– Har du nogensinde hørt en traener sige, det sker den og den dag? Vi har en situation nu, og den er, at vi stadig leder efter vores struktur. Vi mangler nogle ledere fra sidste saeson, og nu prøver vi at finde en ny struktur. Vi har kvalitet, men vi er på jagt efter mentalitet.

– Hvad er nøglen?

– At gøre vores defensive arbejde lidt lettere for spillerne. Vi skal gøre organisati­onen mere simpel og vise spillerne, hvad det betyder, når vi taber fifty/fifty situatione­r. Kolleger har sagt, at det er virkelig let at laese vores spil, og når vi ikke får tingene til at gå i hak, er det også virkelig let at spille mod os.

– Nogle spillere rammer ikke deres niveau i det defensive spil, men i det offensive var det på sin vis okay. Jeg vil ikke blive forbavset, hvis vi skabte flere målchancer end tidligere, men når vi ikke finder den rette defensive attitude, er det min fejl – ingen tvivl om det, sagde Alexander Zorniger.

– Vores problem lige nu er, at vores nøglespill­ere savner en smule stabilitet i deres performanc­e.

– Hvem er de nøglespill­ere, der skal steppe op?

– Benedikt Röcker er uden tvivl en af dem, men han kaemper åbenlyst med sit individuel­le spil, og så skal Dominik Kaiser steppe op – og Hany Mukhtar. Han havde en stor, stor chance for at score til 3-2, og så gaelder det selvfølgel­ig også Johan Larsson som kaptajn.

Det er hårdt

Benedikt Röcker havde inden ’hjemsendel­sen’ forklaret:

– Det er hårdt. Defensivt er det en af de vaerste kampe, vi nogensinde har spillet. I vores situation føles det som om, at hver eneste fejl er et mål mod os. Det var det samme i dag.

– Hvis vi ikke kommer som en svaerm, bliver det svaert. Bare én spiller kommer for sent, kommer vi til at kaempe. Det er vores måde at spille på, og vi må vaere kritiske og analysere vores spil, så vi kan finde tilbage på sporet.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Blev de små Uffe Bech og resten af Brøndby-holdet blev de små mod Sønderjysk­E. Det er sjaeldent at holdet fra Vestegnen lukker fire mål ind – og så på hjemmebane.
FOTO: LARS POULSEN Blev de små Uffe Bech og resten af Brøndby-holdet blev de små mod Sønderjysk­E. Det er sjaeldent at holdet fra Vestegnen lukker fire mål ind – og så på hjemmebane.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark