Ekstra Bladet

IMPOTENT FCK-OFFENSIV

Ulvene indhentede FC København i toppen efter overbevise­nde triumf

- Ege@eb.dk

hak. Jeg ønsker det allerbedst­e for Paul og jeg er glad for at jeg med den bold hjalp ham, smilede Awer Mabil.

Sejren betyder, at vi har allerede nu tegningen af den duel, der formentlig kommer til at afgøre guldet. Men Awer Mabil ser ikke sådan på det.

Vi er mestre

– Vi er holdet, der skal detroniser­es. Det er ikke FCK. Der er en grund til at vi er mestre, og det vil vi vise resten af saesonen, lovede FCM-raketten. Energiske kanter

Frank Onyeka og Awer Mabil fortsaette­r en stolt FCM-tradition af gennembrud­sfarlige, arbejdsivr­ige kantspille­re. De to volder modstander­ne konstante hovedbrud, og det var i aftes svaert ikke at aergre sig over, at Mabil ikke fik chancen fra start mod Malmø. Det kunne have gjort en forskel.

Oplagte Onuachu

Lange Paul Onuachu har vaeret en gåde det meste af året. Mod løverne var skarpheden der pludselig. Vendingern­e var vellykkede og isaer samarbejde­t med Awer Mabil frigjorde angriberen til at søge i de positioner, hvor han er farlig. Og målet mod FCK kan blive starten på noget stort.

Okosun er løsningen

Ayo Simon Okosun har spillet utallige pladser i sin korte tid i FC Midtjyllan­d. Den rette position er centralt på midten ved siden af kaptajn Jakob Poulsen. Tim Sparv er et ikon, men han mangler den fornødne fart til de helt store kampe, og da Poulsen samtidig ikke bliver yngre, så er løsningen Okosun.

Ud med de utilfredse Bubacarr Sanneh og Mikkel Duelund blev sendt videre mod deadline. Og dermed er utilfredsh­eden fjernet fra truppen. Isaer Mikkel Duelund fyldte enormt meget på de indre linjer, og det er meget sigende, at to unge talenter som Mabil og Onyeka sprudler for alvor efter den kilde til distraktio­n er vaek.

Forsvaret falder i hak Bubacarr Sannehs salg har gjort forsvarshi­erarkiet godt. Erik Sviatchenk­o står nu som den ubestridte leder, og kampen mod FCK viste, at den foretrukne bagkaede består af Rasmus Nicolaisen og Alexander Scholz. Kian Hansen har sine lange indkast, men han har også en tendens til visse udfald. Trods Pieros Sotiriou, Dame N'Doye, Viktor Fischer, Robert Skov og Rasmus Falk i en superoffen­siv start-11, så var FCK uden den fornødne opfindsomh­ed i topbraget mod FC Midtjyllan­d, og Carlos Zeca blev hurtigt overbelast­et rent defensivt og så løb FCK ind i det første nederlag siden Superligae­ns saesonprem­iere mod AC Horsens.

– Vi formår ikke at få vores spil til at køre, men selv når det sker, så skal vi altså vaere bedre til at lukke af. Vi må simpelthen ikke give så mange chancer vaek, som vi gør i aften. Det er jeg mest skuffet over, sukkede Rasmus Falk, der flagrede rundt på vanlig facon, men sjaeldent fik den vaevre FCK’er skabt problemer for mestrene.

Fisher gik forrest

– Offensivt vil det ikke spille i 36 kampe i streg, men når det så halter, så skal vi vaere skarpere defensivt, mente Rasmus Falk, der stadig maerker til efterveern­e efter den nakkeskade han fik mod Brøndby.Efter en time begyndte kampen at ligne en magtdemons­tration fra FC Midtjyllan­d, og Viktor Fischer måtte efter 2-0 indaedt banke sig på brystet og bede holdkammer­aterne om at vise noget stolthed.

Og Fischer gik forrest, da han med et kvarter igen lagde op til løvernes mål, da han bankede et hjørnespar­k ind til Dame N'Doye til 2-1.

Det lignede startskudd­et til et sent comeback, men det skulle ikke vaere.

Hak over tuden

– Det irriterer mig sgu. Men nogle gange er det godt nok at få et hak over tuden, så vi bliver klar over at vi ikke er udødelige.

Det irriterer mig sgu

– Men nu har vi spillet 17 kampe og det er kun sket to gange, at vi ikke har vaeret der. Sker det over en hel saeson, så er det ikke så galt. Men det viser også, at vi har brug for alle 11 mand hver gang. Og vi var der ikke i dag, sagde Viktor Fischer, der ikke ville udpege FC Midtjyllan­d som den oplagte rival i toppen.

– Lige nu og her ligner det, at FC Midtjyllan­d er dem vi skal holde øje med. Men Brøndby er altså kun fem point efter, og det kan hurtigt aendre sig, konstatere­de FCK-profilen.

 ?? FOTO: ANITA GRAVERSEN ??
FOTO: ANITA GRAVERSEN
 ??  ?? – Lige nu og her ligner det, at FC Midtjyllan­d er dem vi skal holde øje med, sagde Victor Fischer.
– Lige nu og her ligner det, at FC Midtjyllan­d er dem vi skal holde øje med, sagde Victor Fischer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark