Ekstra Bladet

Viljefast ung mand slog til

Andreas Kaltoft startede saesonen som fjerdevalg – men er nu en profil

- ALLAN PEDERSEN alpe@eb.dk

1-0 Andreas Kaltoft (28.),

1-1 Mikkel Pedersen (40.). ------------------------------ For et par saesoner siden blev han vejet og fundet for let i Brøndby. Og han startede denne saeson som fjerdevalg til midterfors­varet i Vendsyssel.

Men Andreas Kaltoft har bevist, at han er en fighter, der kan kaempe sig ud af modgang.

For i dag står han som en profil hos oprykkerne fra Vendsyssel, der før sidste saeson hentede ham fra Brøndbys U19-masterclas­s.

I de sidste seks kampe har han vaeret med fra start. Og vaeret en markant profil i flere af dem.

Det var han også mod Hobro, hvor han tillige krydrede sin indsats med at score sit første Superliga-mål overhovede­t, da han bragte sit hold foran.

Føringen holdt dog ikke.

Noget specielt

1-1 blev slutfacit af en fysisk betonet kamp, der i 2. halvleg ikke havde mange højdepunkt­er.

Og det aergrede naturligvi­s den 20-årige målscorer, at han ikke kunne sejrs-juble sin historiske fuldtraeff­er.

– Men det er da noget specielt – noget jeg vil huske, fastslog han, der selv startede opspillet til målet, da han sendte en aflevering ud i venstresid­en til debutanten Jon Thorsteins­son. Dennes aflevering ind i feltet stødte han så med frem til for slutteligt at banke bolden i nettet. Og hvorfor er manden, der lagde grunden til karrieren og Brøndbys interesse gennem praestatio­ner i B93, havnet i det nordjyske?

Brøndby ville ikke

– Brøndby ville ikke forlaenge min kontrakt. Så jeg undersøgte andre muligheder – og her i Vendsyssel fik jeg før sidste saeson tilbudt en treårskont­rakt og muligheden for at blive fuldtidssp­iller. Det var det, jeg drømte om.

– Og nu føler jeg for alvor, at mit arbejde er ved at give bonus. Jeg var meget opsat på at gribe chancen, da jeg fik den – og det har jeg altså gjort, konstatere­de målscorere­n, der sammen med holdkammer­aterne nu er uden sejr i syv kampe.

– Men vi er på vej. Vi fik i forrige kamp uafgjort på en svaer udebane i Aarhus. Og jeg synes også, at der var mange ting i denne kamp, de pegede i den rigtige retning. Så den naeste sejr venter lige om hjørnet, sagde Andreas Kaltoft.

Og nu føler jeg for alvor, at mit arbejde er ved at give bonus

 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? En god mulighed– Brøndby ville ikke forlaenge min kontrakt. Så jeg undersøgte andre muligheder – og her i Vendsyssel fik jeg før sidste saeson tilbudt en treårskont­rakt og muligheden for at blive fuldtidssp­iller, fortaeller Andreas Kaltoft.
FOTO: RENÉ SCHÜTZE En god mulighed– Brøndby ville ikke forlaenge min kontrakt. Så jeg undersøgte andre muligheder – og her i Vendsyssel fik jeg før sidste saeson tilbudt en treårskont­rakt og muligheden for at blive fuldtidssp­iller, fortaeller Andreas Kaltoft.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark