Ekstra Bladet

MIDT I HAAS-NEDTUR: KEVIN SKREV HISTORIE

Det bliver til en øl eller to på Emirates’ regning, efter Kevin Magnussen kom fra Singapore med nul point – men med karrierens første banerekord

- Jonas Hüttel hut@eb.dk

Romain Grosjean startede otter og blev skuffende nummer 15

Jeg kan ikke bruge den til det store. Vi tager en bajer på flyet

SINGAPORE (Ekstra Bladet): Et lille lyspunkt på en ellers gennemført forfaerdel­ig dag resultatma­essigt for Haas.

Banerekord­en 1.41,905 minutter på Marina Bay Circuit står der nu Kevin Magnussen (Haas F1 Team) ud for.

Og den har potentiale til at stå en del år, for med aerodynami­ske aendringer til den kommende saeson har bilerne kurs mod at blive en smule langsommer­e.

Som løbet udviklede sig gik den 25-årige dansker benhårdt efter den til slut. Et midlertidi­gt motorprobl­em kostede alle muligheder for at avancere ind i pointene fra den håbløse startposit­ion som 16’er.

De 15 forreste racere kunne nøjes med et enkelt pitstop, mens Magnussen blev tvunget til at skifte fra en etstopper til en tre-stopper.

– Vi kører ind tidligt på softdaekke­t, fordi temperatur­ene i motoren var for høje. Vi var nødt til at gøre kølerne rene. Åbenbart var der kommet for meget snavs i dem. Det betød så, at vi var nødt til at stoppe igen endnu en gang, for vi kunne ikke køre hjem på det hypersoft. Desvaerre, forklarer han til Ekstra Bladet.

Og det gav så muligheden for at score en plads i historiebø­gerne, når det kun ikke kunne blive til point.

– Jeg kørte bare, hvad den kunne og ville gerne prøve at saette en hurtig omgang. Det var ikke sådan, at daekkene var helt døde bagefter, men der er ingen grund til at draebe dem helt i tilfaeldet af, at der kommer en safetycar til allersidst, siger han.

Ringeste placering

18. pladsen og den ringeste placering siden premieren i Melbourne betød nul point for den danske Haas-kører for andet løb i traek. Hvilket i det store billede er noget vigtigt end en ubetydelig rekord.

– Jeg kan ikke bruge den til det store. Vi tager en bajer på flyet, og så er vi videre, siger Kevin Magnussen, som satte kurs mod Dubai allerede søndag aften.

Ruslands Grand Prix kan ikke komme hurtigt nok for ham og teamet.

Romain Grosjean startede otter og blev skuffende nummer 15. Farten var der ellers. Det viste sig bare at vaere en temmelig stor strategisk fordel at starte løbet lige uden for top ti – hvor man har frit valg af friske daek.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark