Ekstra Bladet

Bosser uden nosser

-

SINGAPORE (Ekstra Bladet): Når stolelegen i Formel 1 meget snart er overstået, tegner det til, at talentfuld­e Esteban Ocon bliver den helt store taber. Den nuvaerende Force India-kører står uden kontrakt for 2019.

Som del af Mercedes’ talentprog­ram styrer Toto Wolff hans karriere, og Mercedes-teamchefen er mildest talt rasende over, hvordan et par andre teambosser har opført sig hen over sommeren.

I Singapore lukkede han for alvor op for anklagerne.

Ufatteligt

– Hvad der foregik i juli og august var ufatteligt. Der var så meget politik i baggrunden, løgne og skjulte dagsordene­r. Ikke alle de gode drenge ender med at sidde i en bil; formentlig er Esteban en af dem. Men vi tager os af ham, siger han. ham i lidt af en position, konstatere­r han.

Toto Wolff ser Esteban Ocon som Mercedes-kører, når Lewis Hamilton stopper – eller allerede fra 2020, hvis Valtteri Bottas ikke praesterer.

Så Mercedes-tilknytnin­gen forbliver intakt, og bossen har ingen planer om at lade andre skrive laengere kontrakt med franskmand­en for at sikre ham en plads.

– Ikke i en million år. En dag sidder han i en Mercedes og vinder løb og mesterskab­er og viser alle andre, at de tog fejl, siger Wolff.

Kurs mod Mercedes

Dermed forklarer Mercedeste­amchefen selv, hvad problemet egentlig er.

Ferrari-holdene Sauber og Haas samt Red Bulls B-team Toro Rosso ser ingen idé i at fortsaette udviklinge­n af Esteban Ocon en saeson – uagtet hans talent – når han alligevel har kurs mod Mercedes.

Sidste chance for Ocon er Williams, men selv om de benytter Mercedes-motorer er Wolff ikke villig til at betale prisen. Det haederkron­ede, men økonomisk traengte team har kun råd til at tage kørere, som kommer med penge.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r koster et Williams-saede i størrelses­ordenen 20 millioner dollar. Hvorfor der højst sandsynlig­t sidder mindst en russer i cockpittet; både Sergej Sirotin og Artem Markelov har så mange penge bag sig.

Jeg gjorde det ikke for at tage røven på ham

Virkelig skuffet

Før hovedperso­nen umiddelbar­t efter starten blev sat i vaeggen af sin egen teamkammer­at sagde han:

– Jeg er ikke frustreret, jeg er virkelig skuffet. Det er mere ordet.

Franskmand­en skulle i Singapore have indgået en aftale om at vaere tredjekøre­r for Mercedes i 2019.

 ?? FOTO: AP ?? Renault fik i 11. time fik overtalt Daniel Ricciardo til et chokskifte. Australier­en vedkendte i Singapore, at han spiller en rolle i Esteban Ocons (billedet) uheldige situation.
FOTO: AP Renault fik i 11. time fik overtalt Daniel Ricciardo til et chokskifte. Australier­en vedkendte i Singapore, at han spiller en rolle i Esteban Ocons (billedet) uheldige situation.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark