Ekstra Bladet

HOLD K..., DET GIK STAERKT!

VERDENSREK­ORD: Eliud Kipchoge fra Kenya leverede et historisk løb i Berlin og knuste den hidtidige rekord på maratondis­tancen

-

Løberen Eliud Kipchoge fra Kenya kan kalde sig indehaver af den nye verdensrek­ord på maratondis­tancen for herrer.

Den nye rekord blev sat i går under Berlin Marathon og lyder på 2 timer, 1 minut og 39 sekunder. Det er en forbedring på mere end et minut i forhold til den nu tidligere rekord.

Den lød på 2 timer, 2 minutter og 57 sekunder og blev også sat i Berlin.

– Jeg mangler ord til at beskrive den her dag, siger Kipchoge ifølge nyhedsbure­auet Reuters.

– Jeg er virkelig taknemmeli­g og glad for at knuse verdensrek­orden.

Rekorderne­s by

– De siger, at man kan misse den to gange, men ikke tredje gang. Så jeg vil takke alle, der har hjulpet mig, lyder det fra Kipchoge.

I det hele taget er Berlin et godt sted at vaelge, hvis man går efter at saette verdensrek­ord.

Med gårsdagens rekord er de seneste syv verdensrek­order på maratondis­tancen hos herrerne blevet sat i den tyske hovedstad.

Kipchoges forbedring på 1 minut og 18 sekunder er den største forbedring af en verdensrek­ord på distancen, siden Derek Clayton barberede 2 minutter og 23 sekunder af rekorden i 1967.

33-årige Kipchoge har også vundet guld ved blandt andet OL og VM i karrieren. I 2016 blev det til guld i maraton i Rio de Janeiro. VMguldet blev sikret i 2003 på 5000-meterdista­ncen.

En magisk graense

Sidste år var Eliud Kipchoge en del af et projekt, hvor han skulle forsøge at løbe et maraton på under to timer som den første nogensinde.

Den Nike-sponsorere­de begivenhed gav løberne aldeles favorable forhold, eftersom flere løbere satte tempo og skaermede den formstaerk­e superløber.

Det lykkedes dog ikke at komme under den magiske graense for kenyaneren, som tilbagelag­de 42,195 kilometer på 2 timer og 25 sekunder.

Tiden anerkendes ikke som en verdensrek­ord på maratondis­tancen af Det Internatio­nale Atletikfor­bunds (IAAF) på grund af de favorable forhold for løberen.

De siger, at man kan misse den to gange, men ikke tredje gang

 ?? FOTO: MICHAEL SOHN/AP ?? Über allesSidst­e år forsøgte Eliud Kipchoge at gennemføre et maraton på under to timer. Det lykkedes dog ikke. Men i weekendens løb i Berlin leverede den 33-årige løber den største forbedring af rekorden på den magiske distance i mere end 50 år.
FOTO: MICHAEL SOHN/AP Über allesSidst­e år forsøgte Eliud Kipchoge at gennemføre et maraton på under to timer. Det lykkedes dog ikke. Men i weekendens løb i Berlin leverede den 33-årige løber den største forbedring af rekorden på den magiske distance i mere end 50 år.
 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Hollandske Sifan Hassan løb i går med både sejren og en europareko­rd, da der var Copenhagen Half Marathon.
FOTO: JENS DRESLING Hollandske Sifan Hassan løb i går med både sejren og en europareko­rd, da der var Copenhagen Half Marathon.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark